Economia

La compravenda de pisos cau un 50% al País Valencià

Immobiliari

Els registres de la propietat han detectat un descens de l'activitat immobiliària d'entre el 40% i el 50% al País Valencià, segons va assegurar ahir el degà del Col·legi de Registradors de la Propietat d'aquesta comunitat, Vicent Carbonell.
Així mateix, Carbonell va subratllar que l'activitat immobiliària, tant l'adquisició com el finançament, està "molt alentida".

El degà valencià va advertir que davant aquesta "sensació d'inestabilitat" i aquest "estancament de la demanda" es va cap a un descens dels preus. Una davallada que ja s'ha produït segons l'índex immobiliari Fotocasa.es, un dels indicadors del preu de la vivenda de segona mà a Espanya. La caiguda a València, la més elevada a l'Estat, ha sigut del 12,5% el 2007.

Restriccions al crèdit
Vicent Carbonell va puntualitzar ahir que aquesta baixada "no és només quantitativa, sinó també pel que fa a projectes". "Hi ha multitud d'obres -va dir- que estan parades o no comencen". I que s'ha passat d'un període en el qual els pisos es venien sobre plànol, a un altre en què les promocions "es retarden". A això s'uneix que les entitats financeres "restringeixen el crèdit", amb la qual cosa és "més difícil" l'adquisició d'immobles.

Al seu parer, la demanda aflorarà quan la situació s'estabilitzi. Amb tot, Vicent Carbonell va subratllar que "ara", la situació al País Valencià és d'"un descens molt important", que "es nota, tant a les notaries com als registres de la propietat".

El degà president del Col·legi de Registradors d'Espanya, Eugenio Rodríguez Cepeda, ja assegurava fa un any que el 2006 va marcar "un cim" pel que fa a construcció i venda d'habitatges que no podria ser igualada el 2007 . Segons va indicar, el boom immobiliari que ha viscut Espanya en l'última dècada estava arribant a la fi, i en aquest sentit va lamentar que s'aprovés un increment del 30% del nombre de registres de la propietat en un moment en què començava a donar-se un "incipient descens" en l'activitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES
economia

La zona euro supera la recessió tècnica

barcelona
economia

Els pagesos tallaran la frontera amb França el 3 de juny en una protesta “històrica”

barcelona
Estat espanyol

El Banc Santander pateix un ciberatac

Barcelona
economia

L’habitatge i l’alimentació estiren l’inflació d’abril i la situen al 3% anual

barcelona

Una quinzena de comerços volen traspassar el negoci per falta de relleu

BANYOLES

Els preus s’apugen set dècimes per l’alça de la roba, l’electricitat i els pisos turístics

GIRONA