Economia

Cau un 4,3% el preu de venda dels pisos de 2a mà a l'Estat

Sector immobiliari

Els pisos de segona mà s’estan abaratint, segons l’índex mensual que elabora el portal d’internet Fotocasa.es en col·laboració amb l’escola de negocis IESE. El febrer passat el preu mitjà d’un metre quadrat residencial s’elevava a 2.799 euros al mercat espanyol, un 4,3 per cent menys que dotze mesos abans.
El portal immobiliari estableix que dels 289 municipis de tot l’Estat analitzats s’ha produït una reducció del preu en el 74%. A Catalunya el preu mitjà d’un pis de segona mà era el febrer passat de 3.666 euros, un 4,3 per cent menys que a l’agost, tot just quan va esclatar la crisi de les hipoteques porqueria.

L’informe assenyala també que dotze de les 20 poblacions amb el preu de l’habitatge de segona mà més alt de l’Estat són catalanes. La localitat de Sitges (Garraf) va ser la que va registrar el mes passat el preu del metre quadrat més elevat de tot el mercat espanyol, amb un cost de 5.467 euros, un 4,8 per cent més que dotze mesos enrere i un 3 per cent més respecte a l’agost passat.

Sant Cugat i Barcelona
Sant Sebastià s’ha situat en segon lloc amb un cost del metre quadrat de 5.454 euros, un 2,3 per cent més que sis mesos enrere, mentre que en tercer lloc es troba Sant Cugat del Vallès, amb un preu del metre quadrat de 5.019 euros, un 6 per cent menys que sis mesos enrere.

Barcelona es troba en el quart lloc en la classificació, amb un cost del metre quadrat de 4.871 euros, una xifra que representa un descens del 6 per cent respecte a l’agost. Montgat, Castelldefels, Esplugues i Sant Joan Despí són altres municipis catalans on el preu dels habitatges de segona mà es troba entre els vint més cars del mercat espanyol.

Respecte a l’evolució per demarcacions, l’anàlisi realitzada per Fotocasa.es destaca que la caiguda més important de preus en l’últim mes s’ha produït a Sevilla, un 6,3 per cent menys respecte al gener passat; Ourense, un 5,5 per cent menys que un mes abans, i Lugo, amb un descens del 4,3%.

“Va ser al maig passat quan l’índex immobiliari Fotocasa.es va començar a registrar descensos mensuals en el preu mitjà de l’habitatge a Espanya”, apunta el portal d’internet en el seu estudi del mes de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Ajuts de 53 milions per modernitzar les xarxes de regadius

Barcelona
economia

Males perspectives per a la collita de cereal de secà

Sarroca de Lleida
GIRONA

La demarcació baixa dels 30.000 aturats el mes de maig

GIRONA
economia

Francisco Oller preveu créixer el 2025 i reincorporar el personal acomiadat

cassà de la selva
economia

L’ocupació marca un nou rècord històric amb més de 3,8 milions d’afiliats

barcelona
societat

Prioritat per al producte local i que pugui competir d’igual a igual, les demandes

barcelona

L’empresa Francisco Oller presenta un ERO per fer fora 39 treballadors

cassà de la selva
ECONOMIA

La pedregada de dissabte arrasa 1.500 hectàrees de vinyes de l’Alt Penedès

Vilafranca del Penedès
economia

Més de 5 milions de turistes fins a l’abril, un 16,3% més que fa un any

Barcelona