Economia

Hipoteques encara més cares

Amb l'increment del juny l'Euribor arriba al seu nivell més alt des del maig del 2001

Ho ha tornat a fer. L'Euribor, l'índex al qual es concedeixen gairebé totes les hipoteques de l'Estat, ha tancat al juny en el 4,5%, 0,13 punts per sobre del mes anterior. A efectes pràctics, l'increment suposa que la quota mensual d'una hipoteca mitjana pot augmentar uns 130€ en la pròxima revisió anual.

Amb l'increment del juny, que haurà de confirmar el Banc d'Espanya en les pròximes setmanes, l'Euribor arriba al seu nivell més alt des del maig del 2001, i es queda només a 0,7 punts d'assolir un màxim històric, el 5,2% registrat l'agost del 2000. L'índex porta ja 21 increments consecutius.

Per tant, i segons les dades facilitades pel Banc d'Espanya, una hipoteca tipus de 200.000€ a 30 anys pot veure augmentada la seva quota mensual en uns 130€ de mitjana, que a l'any sumen 1.560€.

Els analistes consideren que l'Euribor es troba encara immers en un moviment alcista que, en qualsevol cas, podria moderar-se en la segona meitat de l'any. La majoria, però, dóna per descomptat que el Banc Central Europeu (BCE) apujarà un altre quart de punt dels tipus d'interès abans d'acabar l'any.

La Federació Bancària Europea calcula l'Euribor amb les dades de les principals entitats de la zona euro sobre el tipus d'interès mitjà de comptat per a les operacions a dipòsit d'euros a termini.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.