Economia

Els 'cottages' tornen a ser propietat del banc

Regne Unit

En els primers sis mesos d'aquest any les entitats financeres que van emetre hipoteques han recuperar la propietat de 14.000 vivendes a la Gran Bretanya. Aquesta xifra suposa un 30% més que en el mateix període de l'any anterior. El mercat immobiliari britànic ha seguit un increment de preus semblant a l'espanyol. Els indicadors apunten ara a una reducció de l'activitat de compravenda i al manteniment dels preus.

Així com el nombre d'execucions d'hipoteques ha pujat entre el primer semestre del 2006 i el primer del 2007, el nombre d'hipoteques amb deutes acumulats ha estat d'un 3% menor que l'any passat. De gener a juny del 2007, unes 125.000 hipoteques no van complir els pagaments mensuals, però els deutes acumulats no s'han considerat importants perquè el banc recuperés la possessió immobiliària.

Interessos més alts del previst
Aquestes xifres provenen del Consell Emissor d'Hipoteques (CML), l'òrgan que aglutina el sector de l'emissió de crèdits immobiliaris. Michael Coogan, director del CML, explica que "els interessos són clarament més alts del que molta gent esperava i, de moment, tot sembla que es mantindrà en aquests nivells". Dimecres passat el comitè de política monetària del Banc d'Anglaterra va mantenir els tipus d'interès en el 5,75%.

Els indicadors del sector immobiliari apunten a un refredament del mercat, però també reflecteixen que els preus no arribaran, de moment, a congelar-se. En la crisis que va travessar el mercat entre el 1990 i el 1992, els embargaments van arribar a la xifra de 39.000 cada mig any, molt lluny dels 14.000 d'avui en dia però per sobre de la mitjana dels últims anys, quan les entitats financeres han executat 10.000 hipoteques anuals.

Les raons d'aquest increment, segons els analistes, responen a tres causes fonamentals: l'augment dels tipus d'interès, l'increment del cost de la vida i la concessió d'hipoteques a persones que no estaven en condicions d'assegurar-ne la devolució en el termini previst.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.