Economia

CAMP

Onada de robatoris de tractors a explotacions agrícoles del Delta

Els lladres són professionals i s'han emportat quatre tractors de gran potència valorats en 500.000 euros

UP reclama més seguretat al món rural

Els robatoris al món rural són constants segons els pagesos, que estan acostumats a perdre gasoil, radials, estris agrícoles i part de la collita. Però aquesta vegada els lladres s'han emportat tractors de gran potència, dimensions i d'un pes aproximat de 12.000 quilos. Concretament han robat en tres explotacions agrícoles d'Amposta i Deltebre, d'on s'han emportat quatre tractors valorats conjuntament en 500.000 euros, segons els denunciants. “M'han robat dos tractors molt potents de 200 i 330 cavalls de potència cadascun i tal com està el preu de l'arròs no estic en condicions de renovar la maquinària”, ha lamentat Joan Cercós, el primer arrossaire, a qui van robar fa un mes aproximadament. Un robatori que es va reproduir el cap de setmana passat en dos explotacions més i que els pagesos temen que es torne a repetir. “Els Mossos d'Esquadra no han trobat cap rastre dels meus tractors, als quals els van llevar les matrícules i el dispositiu GPS que facilitaria localitzar-los”, ha assenyalat Cercós. De fet, els lladres són professionals ja que han entrat als magatzems sense forçar les portes i sense deixar ni una empremta. I tots els robatoris s'han fet en nits de lluna plena, quan hi ha més caçadors al Delta i es pot circular sense llums.

El sindicat agrícola Unió de Pagesos (UP) reclama als Mossos que extremen les mesures de seguretat per aturar aquesta onada de robatoris i que s'incrementen el nombre d'efectius al camp. “La maquinària és l'únic que ens queda als pagesos”, ha manifestat el coordinador d'UP a les Terres de l'Ebre, Joan Montesó. Els pagesos no descarten organitzar patrulles de vigilància si no s'incrementa la dotació d'agents dels Mossos.

LA XIFRA

500.000
euros
és el cost aproximat dels quatre tractors que han robat a arrossaires del delta de l'Ebre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.