Economia

Gairebé la meitat dels visitants del castell de Púbol són russos

Els francesos es mantenen com a principals visitants a Figueres i Portlligat

Els nous mercats compensen la baixada de turistes espanyols, grecs i italians

El 48% dels visitants del castell de Púbol són russos, segons el perfil de visitant que fa l'estudi elaborat per la UdG per encàrrec de la Fundació Gala-Salvador Dalí, que indica que aquest és un fenomen relativament recent però molt notable. En canvi, al Teatre Museu Dalí de Figueres i a la casa de Portlligat els francesos es mantenen com a principals visitants, amb un 21% i un 35%, respectivament. Tot i això, el turista rus s'ha situat ja com a segona nacionalitat més important al museu de Figueres.

Segons va explicar el secretari general de la fundació, Lluís Peñuelas, nous mercats com el rus estan compensant la davallada de visitants procedents de països amb més afectació de la crisi econòmica, com ara Itàlia, Grècia i l'Estat espanyol. De fet, malgrat la situació econòmica, el primer semestre d'aquest any el nombre de visitants es manté un 1% en comparació amb l'any anterior. “La fundació ha fet els deures. Vam apostar pel mercat rus l'any 2000 quan era molt incipient i ningú hi pensava”, va afegir el gerent, Joan Manuel Gallego.

Pel que fa a l'allotjament, la majoria de visitants del Museu Dalí a Figures s'allotgen a Barcelona –37% – i ho fan en hotels. El 27% dormen en allotjaments de la Costa Brava i el 7%, en establiments de Figueres. En canvi, la majoria de turistes que visiten la casa de Portlligat dormen a Cadaqués mateix, mentre que en el cas de Púbol, majoritàriament són turistes amb pernoctació a la Costa Brava.

En global, els visitants dels tres museus viatgen en cotxe, aprofiten per visitar les poblacions on estan situats els centres culturals i bàsicament és turisme familiar. En general, posen bona o molt bona nota als museus.

Amb 1,4 milions de visitants l'any passat i un creixement del 18,5%, la fundació Dalí es manté com el tercer museu d'art de l'estat espanyol, tan públics com privats.

LA FRASE

Vam apostar pel turisme rus l'any 2000 quan era molt incipient. Hem fet els deures
Joan Manuel Sevillano
gerent de la fundació dalí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona