Economia

Els taxistes volen més control a la competència

Col·lapsen el centre de Barcelona durant tres hores amb una marxa lenta

Diversos centenars de taxistes, cap a 800, segons la Guàrdia Urbana, van circular ahir en marxa lenta pel centre de Barcelona per exigir a les administracions major control sobre els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), una protesta que va complicar la mobilitat en vies com la plaça d’Espanya, la Gran Via, Balmes i la plaça de Catalunya, segons va informar Efe. La mobilització, convocada pels sindicats del taxi de la ciutat, va acabar amb una concentració, ja a peu, a la plaça de Sant Jaume. Diversos representants del col·lectiu, entre ells Alberto Álvarez, portaveu d’Elite Taxi, es van reunir amb representants municipals.

El sector del taxi reclama que es controlis, s’inspeccionin i se sancionin els vehicles de lloguer amb conductor, perquè considera que “desafien de forma reiterada les diferents policies i administracions, incomplint descaradament la normativa”. A més, reclamen la implantació d’una aplicació pública per a taxistes.

Alberto Álvarez va explicar que els representants municipals els van detallar que, des de principis d’any, s’han obert 22 expedients a VTC per incompliments de normativa i que n’hi ha 161 que esperen. Segons el sindicalista, el consistori s’ha compromès a formar durant el juny els agents de la Guàrdia Urbana perquè, a partir de juliol, puguin ser més actius en l’actuació contra aquest tipus d’irregularitats de les VTC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia