Esports

Correspondre a l'afició

Lliga BBVA

Si prop de 2.500 aficionats en una caravana de 37 autocars fan l’esforç de no deixar sol l’equip en un moment tan delicat, deu ser pecat no correspondre’ls amb una alegria. I amb l’Espanyol a 6 punts de la permanència, no es pot perdre a Vila-real per un doble motiu: correspondre a l’entrega dels seguidors i acostar-se als llocs de salvació. Els de Pochettino afronten, amb Tamudo de titular, l’última etapa del Tourmalet abans d’encarar els duels amb rivals directes que decidiran si mereix seguir a Primera.

El Sot del Migdia de Barcelona, Salt, Tortosa, Tarragona i Tàrrega són els punts cardinals des d’on sortiran 37 autocars carregats de seguidors periquitos amb ganes de viure una festa. Els dos desplaçaments rècords anteriors, Vila-real i Saragossa, van comportar sengles victòries per 0-1, que en un cas van significar un punt d’inflexió en la lluita per salvar-se i, en l’altre, van acostar l’Espanyol al capdavant. Els blanc-i-blaus repeteixen escenari i circumstàncies, i confien en un desenvolupament similar que permeti mantenir la il·lusió d’estrenar estadi a Primera. Raducanu va ser l’heroi en el precedent i Tamudo, a La Romareda. El romanès és a l’Azerbaidjan, però el capità es perfila avui com la gran novetat.

El somni de la permanència va revifar al derbi i va patir una sotragada de realitat contra el Madrid. Per estil de joc, el Vila-real està més pròxim al gran rival, més que no pas al gris però efectiu conjunt blanc. Pochettino va lloar ahir el rival, atribuint-los el mèrit de ser l’equip més regular quant a bon futbol dels últims anys, per davant dels dos grans.

Elogis a part, tot el que no sigui sumar serà molt mala notícia. “Tot són finals. Ho he dit des del primer dia i no és un tòpic, sinó la realitat. Mentre hi hagi vida, lluitarem fins al final”, va assegurar el tècnic, que va admetre que els principals problemes vénen de l’ansietat dels davanters.

Cal un sobreesforç
En el vessant esportiu cal reduir la preocupant distància de 6 punts a la permanència, i en la social, cal un sobreesforç. 2.425 periquitos hauran fet un munt de quilòmetres per recordar als jugadors que hi ha esperança i que l’afició no defalleix. Fa una setmana, el rècord d’espectadors a la Lliga a casa va comportar una decepció, així que no es pot repetir. “Espectacular. És una barbaritat, que mostra el suport a l’equip i alhora que l’equip transmet. Si no els oferíssim el màxim esforç, no vindrien tants i és molt important”, ressaltava Pareja. Cita històrica a Vila-real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.