Esports

L'Espanyol trasbalsa el Barça amb dos gols d'Iván de la Peña (1-2)

Futbol

Dos gols d'un exbarcelonista, Iván de la Peña, han trasbalsat el Barça en un derbi que ha permès l'Espanyol anotar una victòria històrica davant un líder que ha abaixat els braços per primera vegada des de la primera jornada de Lliga.

El derbi ha trencat totes les estadístiques i ha acabat amb els pronòstics. 42 punts separaven els dos equips, líder i cuer. El Barça sumava 23 partits sense perdre i 14 l'Espanyol sense guanyar. L'Espanyol feia 27 anys que no guanyava al Camp Nou.

Quan encara no feia mitja hora que havia començat el partit, el jugador blaugrana Abidal s'ha lesionat de gravetat i l'ha hagut de substituir Puyol. I abans del descans l'equip de Guardiola s'ha quedat amb un jugador menys en una acció molt protestada de Keita a Moisés Hurtado. L'expulsió ha canviat el guió i ha encès el partit. La grada del Camp Nou ha tret el mocador, indignada amb l'àrbitre mentre a Chamartín, el Madrid s'atipava de gols davant el Betis.

Un exbarcelonista, De la Peña, en cinc minuts, ha signat dos gols. Primer ha rematat de cap, en la mateixa línia de gol, un bon servei de Nené, que ha ballat amb Piqué i Márquez en la línia de fons.

Després, el regal ha estat de Valdés. El porter del Barça ha rebut una senzilla cessió de Piqué, però s'ha complicat la vida i li ha acabat arribant la pilota a De la Peña. Des de la frontal de l'àrea, l'espanyolista ha picat suaument la pilota i l'ha enviat a la xarxa.

Perdent de dos gols i un jugador menys, el Barça ha jugat l'última mitja hora sense esquema ni dibuix, lliurat al coratge com a únic argument futbolístic. Busquets ha exercit de davanter centre, però ha estat Touré qui ha retallat distàncies en aprofitar un rebuig de Kameni. El gol ha animat als blaugranes, però no ha desequilibrat l'Espanyol. Ordenat i convençut de les seves possibilitats, el conjunt de Pochettino ha mantingut la calma davant del vendaval del Barça, un equip caòtic i desordenat, víctima de les lesions i la inferioritat numèrica, atrapat in fraganti per un equip ressuscitat que ha acabat per celebrar una victòria històrica.

Si voleu consultar el minut a minut del partit, cliqueu aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.