Esports

L'Espanyol busca una segona gesta

Lliga BBVA

L'eufòria per la victòria al derbi només va trigar 24 hores a rebre una clatellada de realitat. El primer triomf en quatre mesos no va servir per abandonar la zona de descens i la permanència segueix a la mateixa distància que la setmana anterior. L'Espanyol té l'oportunitat de fer un nou pas cap a la salvació i carregar de nervis equips que es pensaven estar salvats si és capaç de repetir sorpresa, ara posant punt final a la ratxa del Madrid de Juande Ramos.

Dos equips cara a cara amb ganes de distribuir a l'altra una dosi de realitat. L'Espanyol confia que el Madrid vegi esvair-se encara més el somni de remuntada a la Lliga BBVA i els blancs, que els blanc-i-blaus assumeixin que els miracles van molt buscats i pocs cops es compleixen. La nit i el dia per duplicat. Un viu l'eufòria del triomf al derbi, i l'altre, la decepció de la desfeta europea. Però un està en zona de descens i l'altre somia amb una remuntada històrica gràcies a nou victòries consecutives a la Lliga. El dubte, si s'imposarà la lògica o la sorpresa. "La ratxa a la Lliga la mantenen. No crec que vinguin tocats perquè els grans equips sempre es recuperen ràpid d'una competició a una altra", va apuntar Mauricio Pochettino.

La primera victòria des del 1982 al Camp Nou permet intuir el plantejament per rebre el Madrid. La filosofia de joc serà la mateixa, ben plantats al darrere, agressius i ràpids per sortir quan es recupera la pilota amb l'esperança que De la Peña segueixi creixent des del punt de vista físic i el recurs Tamudo, de nou com a revulsiu i no d'inici. L'únic canvi serà la baixa per lesió d'Àngel. "Són partits del tot diferents, no són comparables. És clar que en una setmana ens enfrontem a dos dels millors equips d'Europa i d'Espanya. Són similars, si bé amb la concepció futbolística diferent", va indicar el tècnic blanc-i-blau.

7.600 entrades venudes
L'Espanyol confia que la victòria al derbi no fos flor d'un dia. Els càlculs apunten que es necessiten 21 punts més per salvar-se i la primera oportunitat de retallar-ne tres més és avui. El triomf al Camp Nou ha millorat la moral, ha alliberat en part els jugadors i ha ajudat a engrescar l'afició, però no n'hi ha prou. Això sí, el club havia venut ahir 7.600 entrades i espera la millor entrada de la temporada per ajudar en l'objectiu de la permanència. Montjuïc comprovarà l'efecte del triomf al derbi. Toca la segona gesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.