Esports

En joc el títol de millor equip de l'any

Lliga BBVA

No serveix per guanyar cap títol però ajuda. Vila-real i Barça posen en joc alguna cosa més que tres punts diumenge al Madrigal, es disputen el tron a millor equip del 2008. En aquest any natural -és a dir, entre el segon tram de la temporada passada i el primer de l'actual-, tots dos equips han sumat més punts que ningú a la Lliga. El Vila-real n'ha obtingut 77, dos més que els blaugranes.

El submarí groc, per tant, en té prou amb un empat contra el Barça per assegurar la condició de millor equip del 2008. Honorífic, si es vol, però molt significatiu en un campionat que premia la regularitat. Des de la jornada 18 de l'última Lliga fins a la quinzena d'aquesta, l'equip de Pellegrini ha sigut el més constant, fruit sobretot del gran final que va tenir el curs passat, que li va servir per superar el Barça i acabar subcampió.

El Madrid ja no té opcions, tot i els 44 punts que va aconseguir en les últimes 21 jornades de la passada Lliga. Els blancs paguen el mal moment actual, en zona UEFA i a dotze punts del líder. El Sevilla és quart, al rànquing amb 71 punts. Atlètic de Madrid (60) i València (55) queden lluny, encara que no tant com l'Espanyol, que només ha pogut guanyar 28 punts en 36 jornades.

En aquest sentit, Martín Cáceres demana un últim esforç als seus companys abans de les vacances. "Seria molt bo treure els tres punts, sobretot a nivell psicològic", va dir el central uruguaià, que va ser cedit al Recre per part del Vila-real, equip amb el qual no va arribar a debutar. A parer seu, aconseguir el ple de victòries en el Tourmalet i "mantenir o augmentar" la distància respecte als perseguidors seria "un pas molt important".

Cáceres opina que "la victòria contra el Madrid no haurà servit de res" si diumenge no es guanya. Així mateix, no descarta el Madrid pel títol, i va reconèixer que, si la seva situació personal no canvia a llarg termini, no veuria amb mals ulls una cessió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.