Esports

El duel "ignorat" pot donar el títol d'hivern

Lliga BBVA

"Mireu, avui hi ha tres càmeres i fa una setmana, trenta-set. No he vist ni una portada del Vila-real. La dificultat és lluitar contra com s'ignora el partit del Vila-real. I són un gran equip". Pep Guardiola va tornar a dibuixar un escenari ple de dificultats per mantenir la tensió dels seus i, sobretot, la de l'entorn. Fa bé, perquè la dificultat és alta, però el premi pot ser gros per al Barça.

Completar el Tourmalet amb 12 punts de 12 possibles tindria l'afegit que la resta de rivals s'han anat castigant entre ells. Com ahir al Bernabéu. En definitiva, que el Barça pot mantenir el Madrid a 12 punts, deixar-hi el Vila-real i distanciar a 11 el València. I si el Mallorca no es deixa portar per la crisi institucional i el Sevilla no guanya a Son Moix, no quedaria cap rival blaugrana a menys de 10 punts. La conseqüència? Ser campió d'hivern a falta encara de tres jornades per acabar la primera volta.I evitar qualsevol regust agredolç durant les vacances, que el de Santpedor es coneix la parròquia. "És important perquè el resultat de l'últim partit és el que queda, no el que hagis fet abans". Però el paquet més gros del sac de les dificultats és, com és lògic, el rival. "Anem al camp -va valorar Guardiola- d'un dels grans de la Lliga. Crec que és un aspirant real al títol". "Mouen ràpid la pilota i tenen moltes solucions en atac", va explicar l'entrenador del Barça.

Però no ho estan demostrant els de la Plana. Porten una sola victòria (1-2 a Huelva) en els últims cinc partits, i dos de seguits no només sense guanyar a casa, sinó encaixant tres gols (0-3 contra el Valladolid i 3-3 davant el Getafe).

La situació ha obert dubtes al Madrigal, i el mateix Manuel Pellegrini no té clar com afrontar el matx d'avui: 4-4-2 o 4-2-3-1. És a dir, convèncer Pires i Cazorla que no se surtin de mare o situar-los ja d'entrada més endavant. Ser conservador o agosarat.

Defensa de Messi
Res és descartable, perquè la baixa de Rafa Márquez aconsella als rivals avançar línies i pressionar la sortida de pilota. El mexicà fa dies que arrossega molèsties als isquiotibials de la cuixa esquerra. Per precaució no jugarà. Amb la parella de nans Nihat-Rossi, feina extra per a Puyol i patiments per a Piqué (1,92 metres).

Finalment, cal destacar que Guardiola va voler defensar ahir Messi davant les insinuacions que l'argentí fingeix. "Si ens peguen ens aixequem i no ens queixem. No accepto que es digui que Messi es queixa. Messi mai es queixa". El tècnic blaugrana també va enviar un missatge a Cruyff: "Si hi ha faltes són culpa de qui les fa, no de qui les rep".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.