Esports

Semàfor verd a la Lliga

Lliga BBVA

El Barça posa aquest vespre punt final a l'aturada forçosa d'aquest hivern. Un coitus interruptus per al Barça, que va acabar l'any estabornint un rere l'altre els seus rivals més directes i posant-los en fila índia a la classificació a 10 punts de distància o més; la Divina Providència per a Reial Madrid, València, Atlètic, Sevilla o Vila-Real, que necessitaven aquesta campana per evitar el KO tècnic i plantejar-se algun tipus de reacció.

La pilota tornarà a rodar aquest vespre al Camp Nou en un Barça-Mallorca novament per a tots els públics (TV3-La Sexta), en què la gran qüestió serà saber si l'equip de Guardiola continua cotitzant a l'alça i recupera ràpidament la velocitat de creuer amb què va tancar el 2008 o cau en la temptació de realitzar beneficis, especulant amb el seu (gran) avantatge.

És de justícia puntualitzar que en aquesta Lliga el Barça no ha especulat, ni ha menyspreat cap rival, ni ha descansat cap partit. Tampoc la dinàmica de treball de l'equip aquesta setmana de ressopó o el retorn anticipat a la feina de jugadors com Eto'o, Keita i Càceres porten a pensar que l'equip està disposat a aixecar el peu de l'accelerador.

Sentenciar és possible
Com era d'esperar, Guardiola no abaixa la guàrdia i el seu discurs ahir a la sala de premsa ("El primer partit després de vacances sempre és perillós"; "Parlar de títols ara és fer volar coloms, al gener no es guanya res"; "Només hem de pensar en el pròxim rival"...) no dóna peu a imaginar cap relaxament.

Més aviat fa la sensació que el vestidor blaugrana és molt conscient de l'oportunitat que se li presenta aquest mes de gener per deixar la Lliga més sentenciada del que ho està avui. El Barça va superar l'ascensió al Tourmalet molt destacat, però l'etapa continua i avui n'inicia el descens, mentre els altres encara pugen.

Avui, quan l'àrbitre xiuli el final al Camp Nou, se les hauran a Mestalla el València i l'Atlètic, tercer i quart classificats a 11 punts del líder. I demà, al Bernabéu, a 12 de distància i en zona UEFA, el Reial intentarà que no el devorin ni les urgències ni el Vila-real.

Una victòria del Barça davant el Mallorca afegiria morbo a aquests duels i pressió als perseguidors i de fet aquest és l'escenari realista. El Mallorca, el club, està en crisi i l'equip de Manzano no li va gaire al darrere, ja que no guanya un partit des de l'octubre, arriba quart per la cua després de sumar 3 dels últims 24 punts i és el tercer equip més golejat de la Lliga (29 gols).

Guardiola, instal·lat en l'"¡I tant que ens poden guanyar!", vol concentrar l'atenció en el Mallorca i es va reservar la llista fins després de l'entrenament d'avui al matí. Es dóna per fet que els jugadors que han arribat més tard estan destinats a descansar avui i jugar dimarts davant l'Atlètic a la Copa, però si fem cas al tècnic, tots poden participar, també Alves, que va arribar ahir, i Messi, que va fer tard a l'entrenament (més d'una hora) per problemes d'avions.

"No hi ha cas Messi". Guardiola dixit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.