Futbol català

JORDI MATAMALA

EXJUGADOR DEL GIRONA, ARA AL RECREATIVO

“Tornar al Girona? En el futbol, mai se sap”

“Seria de mal jugar si algun dels dos equips estiguéssim apurats”

“Amb ell, el Girona ha canviat la dinàmica. Algun mèrit deu tenir”

Jordi Matamala torna avui a Montilivi, a la que va ser casa seva en dues etapes durant set temporades. El jugador de Vilobí continua deixant empremta allà on va: tot i que ha fet 36 anys, a Huelva –hi va arribar el 2010– ja el volen renovar.

Dues setmanes i pràcticament no han parat a casa. El calendari ha estat molt dur per al Recreativo?
Sí. La veritat és que n'hem sortit força malparats. En 15 dies hem hagut d'anar a Osca, a Vila-real, a Valladolid i ara a Girona. Segur que de tots els equips de la categoria hem estat els més perjudicats.
I el Girona, el que menys: quatre partits a Montilivi i un desplaçament molt curt, a Tarragona.
Sí. I no només pel que fa als quilòmetres, sinó pel fet d'haver tingut tants partits a casa. Quan hi ha tant i tant en joc, sempre és millor jugar al teu camp que no pas a fora.
Només tenen un punt més que el Girona. Ha fallat el Recreativo?
No. L'objectiu era la permanència. Es va fer l'equip molt tard, es van haver de rescindir contractes que no es podien assumir, es van fitxar jugadors que no havien actuat mai a segona A... No ha estat un curs fàcil, tot i que sempre hem estat en una classificació relativament còmoda fins als últims dos mesos, en què els resultats han estat molt dolents [7 derrotes en els 11 últims partits].
Aquest juny acaba contracte. I a Huelva ja el volen renovar.
Sí. M'han fet saber que voldrien que continués un altre any [seria el tercer]. Hem de parlar-ne. Aquesta primera volta va ser complicada a nivell personal per les lesions, però en la segona m'he trobat bé i he decidit que seguiré jugant un altre any.
Salamero va dir que a ell li agradaria que vostè es retirés al Girona. Ho veu factible?
No ho sé. Parlar d'hipòtesis no em convenç gaire, però enel futbol mai no se sap. Sempre he estat molt bé al Girona, però en aquest moment, l'opció real que tinc a sobre la taula és la que m'ha fet saber el Recre. Però en futbol en 24 hores canvia tot molt i és millor no descartar res.
Content de la decisió que va prendre d'iniciar l'aventura a Huelva?
Molt. Tot i que han estat dos anys força convulsos i moguts. Després de fitxar, el club va entrar al cap de poc en llei concursal. Hi ha hagut canvis de junta, la venda del club...
Tot això ja li era familiar, no?
Sí [riu]. La veritat és que esperava trobar tranquil·litat i n'hi ha hagut molt poca. Però Huelva és una bona ciutat i esportivament, la cosa ha anat bé cada any.
Ha estat un miracle, la salvació del Girona?
Hi va haver un moment que ho tenia molt complicat. Quan estava a 7 o 8 punts i no hi havia manera de guanyar a fora. Per sort, els equips de sota sumaven molt a poc a poc i això et mantenia amb opcions. Estava clar que si encadenava una bona ratxa, retallaria ràpidament. I tot i ser molt i molt complicada, ho han aconseguit. També és més fàcil fer-ho amb bons jugadors que no amb plantilles més limitades. I ningú dubta que de bons jugadors, el Girona en té uns quants.
Li sorprèn que a Raül Agné, amb la seva metodologia de treball, no l'acompanyessin els resultats?
Els que el coneixem, sí. Però tampoc tinc tota la informació ni puc valorar coses internes sense saber-les. Alguns més problemes hi devia haver a banda del tema esportiu...
Què no n'ha parlat, amb alguns excompanys?
Estic en contacte amb alguns, però poca cosa. Quan un va tan malament, millor no estar gaire a sobre ni tocar gaire els nassos...
I de Salamero? Què n'ha de dir?
He coincidit amb ell com a director esportiu, com entrenador. Fins i tot com a jugador [a Vilobí]. I la veritat és que sorprèn a tothom que hagi tret l'equip d'aquesta situació tan complicada, perquè no se'n sortien. La dinàmica ha canviat amb ell i bé que deu tenir els seu mèrit.
Sense res en joc, el partit deu tenir poca cosa especial, no?
Si qualsevol dels dos equips estiguéssim apurats i ens fessin falta els punts, sí que seria un partit de mal jugar. Però el d'avui, no.
Algun missatge per a l'afició de Girona?
Sempre m'he sentit ben valorat aquí. M'imagino que no tothom tindrà la mateixa opinió de mi, però en absolut en puc queixar de l'afició en els set anys que vaig ser aquí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.