2a DIVISIÓ A. GIRONA

SAE o no SAE: aquesta és la qüestió

Les pròximes hores determinaran si el Girona es transforma en societat anònima i es manté a 2a A o si no ho aconsegueix i baixa de categoria

Per poder veure jugar Gerard, Tortolero o Kiko Ratón aquesta temporada a Montilivi és indispensable que el Girona s'hagi convertit abans en societat anònima esportiva. Si el club no culmina amb èxit el procés de transformació, els efectes seran catastròfics: ni Gerard ni Tortolero ni Kiko Ratón ni segona A. I una feinada perquè surti algú que es faci càrrec del club a segona B.

Aquest divendres (31 de juliol) és la data límit. El club ha fet una consulta al Consell Superior d'Esports i a la mateixa Lliga de Futbol Professional sobre la possibilitat de tenir un parell o tres de dies més de coll. Sense tancar-li la porta als nassos, li han suggerit que s'estalviarà problemes si fa les coses dins els terminis establerts. El club té constància que l'Alavés i l'Eibar estan a l'aguait de qualsevol demora –no només del Girona, sinó també de l'Osca, immers en el mateix maldecap– o qualsevol defecte de forma en la constitució de la SAE per saltar a la jugular i reclamar una plaça a segona A. Això, un club com el vitorià que no només va perdre la categoria a dins el terreny de joc, sinó que té problemes econòmics greus, un deute superior al capital mínim que han de subscriure tant el Girona com l'Osca i que, per acabar-ho d'adobar, està intervingut per la llei concursal.

L'«ofertassa» atrau.

Tot i que la junta directiva s'ha vist abocada a acabar regalant carnets a canvi d'accions, els aficionats han acabat prenent consciència i s'han acostat a les oficines del BBVA. Dilluns, el degoteig de nous accionistes va ser incessant. Ahir, el ritme encara va augmentar. I la directiva confia que avui se superaran les previsions i que es farà la tongada més important.

A banda de l'oferta dels carnets de general (te'n donen cinc amb una acció), el club insisteix que el soci de tribuna que vulgui conservar el seu seient a Montilivi ha de comprar una acció: «La diferència entre l'abonat de tribuna i l'accionista són 50 euros», recalca el vicepresident de l'àrea econòmica, Josep Sierra.

Després dels SMS, trucades telefòniques.

Què passa si avui no es cobreix el capital social? «No ho imaginem. Nosaltres treballem perquè avui puguem reunir els 3,2 milions d'euros i poder fer demà l'escriptura pública de la societat anònima esportiva», va afegir Sierra. La directiva ha posat des de fa dies tota la carn a la graella per assolir la xifra marcada pel CSD. Els SMS de fa unes setmanes convidant els socis a fer-se accionistes es van convertir ahir en trucades per telèfon informant als socis del procés. Paral·lelament, el club continua tancant acords de paquets importants d'accions. Ferrallats Armangué es va afegir ahir al grup d'empreses col·laboradores.

I pel que fa a les institucions, les converses continuen: «L'Ajuntament i la Diputació saben com va el procés, i des del club també estem convençuts que ells volen el Girona a la LFP. Més enllà d'això, només ens podem mantenir a l'expectativa», conclou Sierra.


El Girona no es vol arriscar a culminar el procés més enllà del dia 31, perquè sap que hi ha clubs que ho impugnaran


Avui és l'últim dia per adquirir una acció; ahir, el ritme va ser molt alt i només falta l'última empenta

SER ACCIONISTA

Carnet de soci
Cada acció (500 euros) dóna dret a un carnet de tribuna o a cinc de general per al curs 2009/10, independentment de si l'acció s'hagi adquirit en primera, segona o tercera fase.
Seient reservat
El soci de tribuna que es faci accionista té prioritat per mantenir el seu seient o per elegir-ne un altre (sempre que no estigui ocupat o reservat per un altre accionista). El soci que no s'hagi fet accionista perdrà el seu seient si un accionista vol aquella plaça en concret.
Futura numeració
Els accionistes de general també tindran prioritat sobre els abonats a l'hora d'escollir el seient de general o de la futura nova graderia. El curs vinent, totes les places de l'estadi (més de 9.000) estaran numerades.
Avantatges de futur
L'accionista mantindrà avantatges respecte a l'abonat, com per exemple en els preus (més barats) dels carnets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.