Opinió

A la tres

Els “a mi me la bufa”

“Són els fatxendes que es pengen medalles per segons quina temeritat i que posen en perill no només la seva vida sinó també, la majoria de les vegades, la dels altres

Quan ets un nen o un adolescent, et saltes les prohibicions per rebel·lia. És quasi una necessitat generacional. Aquella ànsia de voler trencar les normes socials que es consideren carrinclones o que limiten la llibertat d’un esperit jove que es vol menjar el món. Sembla que estiguis en pugna amb la societat i en realitat són simples trapelleries. Però quan ja ets adult, si et saltes les prohibicions, sobretot aquelles que estan pensades per a la protecció d’un mateix, d’un conjunt de persones o d’un territori, ja podem dir oficialment que ets un ximplet negligent. Aquest agost, com cada estiu, es repeteixen les imatges d’il·luminats fent fogueres de manera furtiva, dels autoanomenats “Jo controlo” accedint a espais naturals tancats pel risc d’incendi, de banyistes il·lustrats que es passen pel folre els avisos de mala mar o d’excursionistes amb esperit de Kilian Jornet que han de ser rescatats. Adults desidiosos que després, quan són enxampats, s’excusen com si fossin nens. Busquen l’absolució de l’autoritat amb un “No ho sabia” o amb una teatral actitud de sorpresa. Com quan enxampes un minyó menjant xocolata poc abans de dinar i nega rotundament la major malgrat tenir la cara empastifada. Aquesta sol ser l’actitud de l’infractor caçat que pertany a la branca dels que es penedeixen de la malifeta. Perquè després també hi ha el sector, no gens menor, dels anomenats “i a mi què!” o també dit “a mi me la bufa”. Que són els que no només fan la imprudència amb plena consciència, sinó que, a més, se’n vanten sense cap mena de pudor i a vegades fins i tot amb certa agressivitat. Són els fatxendes que es pengen medalles per segons quina temeritat i que, la majoria de les vegades, posen en perill no només la seva vida sinó també, de manera directa o indirecta, la de molts altres. Els “a mi me la bufa” supuren en l’època estival i n’apareixen per tots els racons. De tal manera que els serveis de vigilància i emergència no donen l’abast i els és impossible controlar tal plaga. I encara poc ens passa!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia