Articles

Trossos

Govern

Tots havíem dit i escrit que, després de la investidura, el primer gran missatge que el president Mas llançava a la societat catalana era la llista del govern. Una llista previsible, en clau només de partit i de quotes de gènere, de territori i de sensibilitats internes i de coalició, era un missatge de poc canvi i de poca ambició. Una llista amb sorpreses i apostes fortes era un missatge de més ambició.

Novetats

La llista del govern no era previsible. No respon a una lògica única. Hi ha lògica de partit i de coalició, de territori i de gènere, però hi també nomenaments que responen a una lògica diferent, de canvi, de transversalitat, d'apostes. És una llista heterogènia que precisament per això reforça i subratlla el paper del president: té sentit només amb un pal de paller fort en la figura del president. És el que li pot donar coherència i eficàcia.

Negatives

Diuen els diaris que la llista final no era la llista inicial, que persones de la societat civil han dit que no a entrar en el govern. Tothom té dret a acceptar o no una oferta. Però si ha passat unes quantes vegades, tenim dos problemes. Un, que hem aconseguit que l'activitat política sigui –tant en termes econòmics com de prestigi professional i de possibilitats de tornar bé a la vida civil– una opció pot atractiva. L'altre, que no hem aconseguit crear consciència que el país viu una situació d'emergència i que ens necessita a tots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.