Política

Johnson proposa un acord del ‘Brexit’ sense controls a la frontera d’Irlanda del Nord

El primer ministre britànic adverteix que si la UE no està disposada a fer concessions en la direcció que espera Londres “l’alternativa és que no hi hagi acord”

El primer ministre britànic, el conservador Boris Johnson, remetrà a la Unió Europea una proposta d’acord sobre el ‘Brexit’ que permetrà que no hi hagi controls a la frontera d’Irlanda del Nord “sota cap circumstància”. Johnson ha assegurat a la clausura del congrés anual del Partit Conservador: “Avui anem a presentar a Brussel·les el que crec que són propostes raonables i constructives”. El primer ministre també ha advertit que si la UE no està disposada a fer concessions en la direcció que espera Londres “l’alternativa és que no hi hagi acord”.

Els detalls de la proposta que farà Johnson es coneixeran a través del document que el govern britànic remetrà a les institucions europees. Segons ha avançat el líder tory, l’oferta “permetrà al Regne Unit al complet sortir de la Unió Europea amb el control sobre la pròpia política comercial des del primer moment”.

Segons les filtracions a la premsa britànica, conegudes abans del discurs, Londres vol que Irlanda del Nord compleixi amb part de les normes de mercat únic comunitari després del ‘Brexit’, però que abandoni la unió de duanes comunitària, el que a priori permetrà a la regió participar en futurs acords comercials que signi el Regne Unit amb altres països. Aquesta situació, segons l’executiu britànic, permetria que no s’aixequin barreres a la frontera amb Irlanda, tal i com exigeixen els acords de pau signats l’any 1998.

Johnson ha assegurat que la seva oferta conté concessions per part del Regne Unit. “Espero que els nostres amics (europeus) el comprenguin i facin també concessions per la seva banda”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona