Política

llei d’amnistia

Llop explica a Reynders que l’amnistia és un tema domèstic que s’ha de debatre a les Corts

La ministra de Justícia entén la preocupació de la Comissió Europea, però defensa que és un assumpte que encara s’ha de discutir al Parlament espanyol

Els EUA diuen que respecten els “processos interns” d’Espanya com la llei d’amnistia

La ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop, ha mantingut una trobada informal amb el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, i li ha assegurat que entén el seu interès per l’amnistia, però li ha traslladat que és una qüestió domèstica que ha de ser debatuda prèviament en les Corts Generals.

La trobada, segons ha informat Efe, ha tingut lloc a Washington, en el context d’una reunió ministerial UE-EUA sobre Justícia i Assumptes d’Interior organitzada que s’ha celebrat a la capital estatunidenca.

Llop ha informat Reynders que el govern ja ha enviat a la Comissió Europea la proposició de llei d’amnistia registrada aquest dilluns pel grup socialista en el Congrés i que el ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha demanat una reunió formal per a exposar la posició del govern espanyol sobre aquest tema.

Segons les fonts, Llop també li ha dit que, tot i que entén l’interès que aquesta llei pot suscitar en la Comissió Europea, es tracta d’una qüestió domèstica que encara s’ha de debatre en el Parlament espanyol.

L’Executiu ha enviat la proposició de llei a Brussel·les menys d’una setmana després que Reynders escrivís a Llop i a Bolaños per a demanar-los detalls addicionals sobre l’abast personal, material i temporal d’una norma davant la qual “s’expressen serioses preocupacions”, segons va assenyalar en la seva missiva.

Respecte dels EUA a l’amnistia

Els Estats Units han expressat aquest dimarts el seu respecte cap als “processos interns” d’Espanya, com la llei d’amnistia proposada per als implicats en el procés independentista català, i ha afirmat que espera treballar amb el pròxim govern espanyol. “Espanya és una democràcia i nosaltres respectem els processos interns del nostre aliat”, ha dit a Efe un portaveu del Departament d’Estat qüestionat sobre la proposta d’amnistia.

El citat funcionari ha afegit que l’Administració de Joe Biden espera “treballar amb el pròxim govern que es formi”.

Els socialistes espanyols van presentar aquest dilluns el projecte de llei d’amnistia per als implicats en el procés secessionista català, mesura que facilita la investidura de Pedro Sánchez com a president de l’Executiu i que ha generat manifestacions de rebuig al país.

La llei d’amnistia forma part dels acords que el Partit Socialista (PSOE) ha tancat amb els independentistes catalans per a aconseguir els vots necessaris en el Congrés perquè Sánchez sigui investit com a president del govern durant els pròxims quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona