Política

protestes per la llei d’amnistia

Concentració a Ferraz contra el PSOE i l’amnistia la vigília del debat d’investidura: ‘Demà al Congrés’

Els manifestants criden tota mena de consignes contra Pedro Sánchez, el partit socialista o Puigdemont

1.300 persones segons la delegació del govern s’han concentrat al carrer Ferraz de Madrid per dotzena nit consecutiva, a pocs metres de la seu del PSOE. Aquest dimarts, coincidint amb la vigília del debat d’investidura de Pedro Sánchez, els manifestants han fet una crida: ‘Demà al Congrés’.

Durant la protesta s’han cridat consignes de tota mena contra el PSOE, l’amnistia o Puigdemont amb frases com ‘Madrid serà la tomba del sanchisme’ o ‘Puigdemont rater, torna al maleter’.

Un grup de persones s’ha situat rere les tanques subjectant nines inflables al crit masclista de ‘no és una seu, és un puticlub’ o ‘aquestes són les ministres del PSOE’. La nit s’ha desenvolupat sense incidents, només s’ha produït un llançament d’una ampolla de vidre a la línia policial.

La Policia Nacional ha tallat el carrer Ferraz quan passaven pocs minuts de les set de la tarda. ‘Puigdemont a presó’, ‘s’ha de cremar la seu de Ferraz’, ‘Sánchez dictador’ o ‘Felip, maçó, defensa la teva nació’ són algunes de les proclames que més s’han corejat la nit abans que comenci el debat d’investidura al Congrés dels Diputats.

Al xamfrà entre el carrer Ferraz i el del Marquès d’Urquijo, els manifestats també han clamat contra el president del Tribunal Constitucional, Conde-Pumpido, Feijóo i el PP, o han dit eslògans racistes com ‘Espanya és cristiana i no musulmana’.

La concentració s’ha repetit les últimes dotze nits per rebutjar l’acord d’investidura de Sánchez, unes protestes que han estat difoses per grups d’extrema dreta.

1.600 agents blindaran el Congrés

Està previst que dimecres a les dotze del migdia comenci la intervenció de Pedro Sánchez a l’hemicicle, i a la tarda, serà el torn per la resta de partits, de major a menor nombre de diputats.

Des d’aquest dilluns, els cossos de seguretat han muntat un dispositiu extraordinari de seguretat al voltant de la cambra baixa. El ministeri de l’Interior ha informat que es desplegaran 1.600 agents de policia, 600 més que en el ple d’investidura de Mariano Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries