Política

ERC consultarà a la militància el tema del finançament

Política

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Ridao, ha assegurat que la direcció del partit està disposada a consultar a la militància sobre el finançament i que actualment està estudiant els mecanismes per fer-ho. També ha explicat que la iniciativa s'estendrà a altres qüestions de transcendència política. '"Crec que és una iniciativa que hem de dur a terme", ha dit Ridao, que ha afegit que estan estudiant diverses fórmules amb consens i participació de totes les sensibilitats que hi ha dins el partit. Ridao dóna resposta així a la petició feta per Esquerra Independentista en aquest sentit.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que parla en nom de la direcció del partit i que donaran compte d'aquesta determinació (sotmetre el tema de finançament a consulta entre la militància) al consell nacional, que està pensat per ratificar Oriol Junqueras com a candidat a les eleccions europees.

Ridao ha reiterat que ERC, en el moment que hi hagi sobre la taula una proposta definitiva de finançament llavors el govern hauria de decidir però ha advertit que de moment no accepten les propostes que se'ls han fet. Ridao ha admès que hi ha hagut alguns avenços, "modestíssims", però ha afegit que no es garanteixen qüestions fonamentals com el principi d'ordinalitat.

Ridao ha apuntat que si no hi ha un acord l'única alternativa possible és quedar-ne desvinculat i negociar bilateralment. "Altra cosa és si el govern estatal està disposat a tirar endavant un model de finançament sense Catalunya" ha dit i ha assegurat que si té la temptació o comet la temeritat de convocar un consell per forçar un acord, no quedarà més alternativa que quedar-ne al marge.

Ridao ha criticat el fet que al govern estatal "se li veu el llautó" amb la seva estratègia de negociació que ha dit que consisteix en posar-hi pressa, fer el discurs recurrent que no hi ha diners amb l'excusa de la crisi i l'interès de Solbes i Zapatero per enfrontar comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.