Política

Montilla veu Catalunya en "millors condicions" per negociar després de les eleccions basques i gallegues

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que Catalunya està "en millors condicions" que per negociar el finançament, i altres qüestions, després de les eleccions basques i gallegues.

Amb els canvis que es poden produir al Congrés dels Diputats, amb PNB i BNG sense donar suport al PSOE, Montilla creu que els partits catalans tenen l'oportunitat de "tenir més pes i ser més decisius", si són capaços de "treballar plegats".

Mentrestant, el president de CiU, Artur Mas, ha instat el president a "canviar d'estratègia" de negociació, tot advertint-lo que el govern espanyol "se'ls està rifant".

En tot cas, Montilla ha assegurat que el fet que no hi hagi acord en aquests moments "no té relació amb el calendari", sinó que n'hi ha acord ni amb la xifra ni amb el model.Per això, ha assegurat que se seguirà negociant.

Durant la sessió de control al Parlament, Montilla ha assegurat "no tenir notícies" que el resultat de les elecccions basques i gallegues hagi de provocar cap "retard" en la negociació del finançament.

Per la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha alertat que el govern espanyol "intenti buscar una altra excusa"per retardar el finançament amb el nou govern gallec, tot advertint que "després vindran les eleccions europees". "Això no va bé al país, ni al govern ni a l'economia productiva", ha dit. 

Puigcercós ha certificat que els resultats de diumenge pot portar "canvis a Madrid", ja que PNB i BNG "potser ja no seran aliats".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona