Política

Artur Mas diu que no cal negociar cap acord estable amb el PSOE perquè no hi ha opcions de pacte

El president de CiU Artur Mas diu que no cal plantejar cap acord estable entre el PSOE i la seva formació al Congrés de Diputats espanyol perquè els socialistes "ja saben que la resposta seria negativa". En una visita a Ripoll aquest divendres, Mas ha assegurat que, com ha anat fent fins ara el grup de la federació a Madrid, no descarta donar suport a "alguna llei concreta", però ha matisat que aquest suport sempre serà "puntual".

El líder convergent afirma que CiU no serà cap "soci de referència" per al PSOE perquè els socialistes estan incomplint amb Catalunya amb "gairebé tot" i perquè no poden estar donant suport als socialistes a Madrid "cada dia" i fer-los oposició a Catalunya "cada dia". Mas considera que no poden donar suport a un partit que "no respecta" els resultats a Catalunya.

Artur Mas admet que en el cas del País Basc ara mateix es tem un govern encapçalat pel socialista Patxi López aplicant "la tècnica tripartit". Per Mas, el fet que acabi governant la segona força més votada és "legal" i s'ha d'acceptar tot i que no sigui "democràticament normal". El líder convergent diu que ja va advertir d'aquesta possibilitat en un acte durant la campanya electoral basca perquè socialistes i populars "tanto monta, monta tanto".

El màxim responsable de la federació nacionalista diu que mentre PSOE i PP es barallen "diàriament a Madrid" el seu denominador comú és "treure del govern" qualsevol formació nacionalista. Respecte la possibilitat que CiU repeteixi coalició a les europees amb el PNB i el BNG, Artur Mas considera que encara és "prematur" pronunciar-se, ja que encara s'espera veure com es tanquen els processos electorals basc i gallec.

Per fixar un acord, Mas considera que cal esperar a veure "com acaba" el procés de formació de govern mentre que a Galícia cal veure com els nacionalistes gallecs van "paint" aquesta derrota que ha estat "molt dura per a ells". Mas també ha considerat una "bajanada" les declaracions del president del congrés José Bono, que va considerar de "tontos" els que utilitzen el terme Estat per evitar haver de dir el mot Espanya.

Per Mas, aquesta frase equivaldria al fet que ell qualifiqués de tontos els que parlen de "la comunidad autónoma de Catalunya" i en lloc de "la nació catalana". Respecte la manifestació d'aquest dissabte a Brussel·les, convocada pel col·lectiu 10 mil.cat, Mas ha confirmat que no hi assistirà perquè té altres compromisos. El líder convergent, però, ha valorat que aquesta surt de la societat civil, fet que diu que demostra la "maduresa democràtica". Mas ha dit que personalment defensa "el dret democràtic de tota societat a decidir el seu futur".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona
Rússia

Putin s’obre a revisar la doctrina nuclear per la pressió d’occident

Barcelona
política

Final de campanya a la cerca del vot útil i amb un ull al Parlament

barcelona
estat espanyol

Nova querella contra Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ONU inclou Israel entre els països que perjudiquen els nens als conflictes

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ocupa tot el corredor de Filadèlfia des de Kerem Shalom fins al mar

Barcelona
Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler ara voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona