Política

El PSE rebutja la proposta del PNB d'arribar a un acord "per donar estabilitat" a Euskadi i a l'Estat

El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha explicat aquest dijous que el seu partit ha ofert al PSE un "gran acord que doni estabilitat institucional no només a Euskadi, sinó que també tingui la seva correspondència en l'estabilitat d'altres institucions, fins i tot de l'Estat".

Urkullu ha comparegut en roda de premsa després de la reunió que han mantingut aquest matí, durant 40 minuts, els dirigents de les dues formacions polítiques a la seu del PNB a Bilbao. L'objectiu dels nacionalistes bascos era  intentar aconseguir el suport dels socialistes de cara a la investidura de Juan José Ibarretxe com a lehendakari.

Durant la trobada, el PNB ha proposat al PSE iniciar un "procés de negociació i diàleg" per arribar a un "gran acord", però, segons Urkullu, la "preocupació" dels socialistes és "la Lehendakaritza".

El president del PNB ha considerat "cínica" l'actitud del PSE, que pretén obtenir la Lehendakaritza "amb els vots del PP" i, un cop al govern, oferir "un acord d'estabilitat" a la formació nacionalista. Per Urkullu, "aconseguir el suport del PP per tenir lehendakari, i després oferir al PNB, que és el partit més votat, les bases que li ha ofert el PNB" és "un exercici de cinisme polític que un partit seriós i responsable com el PNB no pot acceptar en cap cas".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.