Política

De la Vega demana als dirigents del PNB que "asserenin els ànims" i acceptin els resultats electorals

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha demanat aquest divendres als responsables del PNB que es tranquil·litzin i "asserenin els ànims" perquè "els ciutadans han parlat" a les urnes i "el que volien és que la proporció de les majories canviés, ni més ni menys". De la Vega ha fet aquestes manifestacions després que el president del PNB, Iñigo Urkullu, qualifiqués de "cop institucional" el possible pacte entre PSE i PP per fer fora el PNB del govern basc.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, De la Vega ha recordat que els ciutadans han dit a les urnes "el que volien" i "aquesta és la grandesa de la democràcia". Els partits, ha dit De la Vega, "han d'afrontar el procés amb total normalitat i assumint els resultats", i "cal acostumar-se a estar algunes vegades al govern i altres a l'oposició" i també "saber treballar amb lleialtat i responsabilitat". Segons la vicepresidenta, "la democràcia, per ser-ho de veritat precisa del govern i de l'oposició", i això "ho decideixen els ciutadans" que en el cas basc "han apostat clarament pel canvi".

Demana "responsabilitat" a Madrid

La vicepresidenta ha afirmat també que després de les eleccions basques i gallegues el seu executiu no dona per perdut cap aliat a Madrid, tot i que el BNG ha quedat fora del govern i el PNB possiblement també de l'executiu basc. Segons la vicepresidenta, "el que ha passat no té perquè afectar per a res a l'estabilitat parlamentària" i el govern espanyol "treballarà com sempre buscant el màxim consens possible amb tots els grups parlamentaris" i "sense descartar ningú".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.