Política

Basagoiti avisa a Patxi López que les eleccions a Euskadi les ha guanyat "la fórmula PSE més PP"

El PP d'Euskadi s'ha reunit amb la comissió negociadora del PNB en les converses posteriors a les eleccions de l'1 de març i la trobada –a la qual ha assistit el lehendakari en funcions, Juan José Ibarretxe, amb d'altres càrrecs del partit– només ha servit per certificar les intencions dels populars de votar la investidura del socialista Patxi López.

Tanmateix, el líder del PP basc, Antonio Basgoiti, ha aprofitat la presència de la premsa a la sortida de la reunió per llançar un missatge a López, al qual ha recordat que el necessita. "Advertirem al PSE que el canvi polític es diu PP més PSE-EE, que es diu 13 més 25 [en referència al nombre d'escons aconseguits per cada formació], que es diu López més Basagoiti, i que no és un canvi del PSE, perquè en aquest cas els comptes no sortirien i, per desgràcia, el lehendakari seria Ibarretxe", ha anunciat.

Els objectius del PP són, segons Basagoiti, "aprofundir en l'acord a dos perquè hi hagi un govern basc diferent i perquè es pugui prestigiar en el País Basc la Constitució i l'Estatut de Guernica".

De moment, els populars no concreten quines seran les seves demandes al PSE per donar el seu vot d'investidura a Patxi López. La trobada oficial entre els dos partits encara no s'ha produït, ja que els socialistes esperaven que el PNB acabés la seva ronda perquè quedés clar que el partit d'Ibarretxe té prou suports per aconseguir la majoria absoluta que cal per ser elegit president. La reunió entre el PP i els d'Ibarrtexe ha estat l'última i ara començarà les seves gestions el PSE.

Tot i que Ibarretxe va guanyar les eleccions amb 30 diputats, els 4 escons d'Aralar, l'únic diputat d'EA i l'únic de EB no seran suficients per a la seva reelecció. El PSE, amb 25 diputats, es proposa aconseguir el govern amb el suport dels 13 del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.