Política

Mas veu el PSOE "obsessionat" per fer fora "com sigui" els nacionalistes del poder

El president de CiU, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres des de Tarragona que la "màxima obsessió" del PSOE és "treure" els partits nacionalistes dels governs autonòmics i que, per a això, "pacta amb qui sigui".

El líder de CiU, que s'ha reunit amb empresaris, treballadors i entitats cíviques i econòmiques del Camp de Tarragona, ha explicat en roda de premsa que el pacte entre el PSE i el PP al País Basc "estava cantat".

"PSOE i PP diuen que no s'entenen en res, però en una cosa sí que s'entenen ràpidament: en fer fora (del govern) un partit nacionalista i d'obediència del país en qüestió, en aquest cas d'obediència basca", ha conclòs.

Mas ha recordat que els socialistes ja van actuar així "a Catalunya en el seu moment", i "ara ho estan fent al País Basc".

Per això, segons Mas, "tant els és pactar amb qui sigui: amb el PP a Euskadi i amb qui diuen que són independentistes a Catalunya".

El resultat, ha afegit el líder de la federació nacionalista, és que "Catalunya està lliurada al PSOE", com es posa de manifest "en el tema del finançament".

Front comú a Madrid
Respecte a la possibilitat que CiU i PNB estableixin un front comú a Madrid, Mas ha dit que es tractarà d'establir aliances "en alguns temes concrets", però no "com a norma general".

"Els interessos de Catalunya i del País Basc no sempre han de ser coincidents", ha insistit Mas, si bé ha reconegut que "sempre que puguem coincidir, ho farem".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.