Política

El PNB veuria com una "agressió política" un pacte PSE-PP-UPyD

Després de guanyar les eleccions, el PNB iniciarà el contacte amb la resta de forces polítiques per intentar formar govern i començar a copsar  la "disponibilitat" que tenen els diferents partits polítics tot i que saben que serà "complicat", segons ha explicat aquest dilluns el president del PNB a Biscaia, Andoni Ortuzar. En la reunió de l'executiva del partit s'avaluaran els resultats electorals i es valoraran les estratègies a seguir per intentar mantenir-se en el poder.

Ortuzar ja ha avisat que el seu partit considerarà una "agressió política" que els socialistes, els populars i UPyD s'uneixin en el Parlament basc per formar govern "amb l'únic objectiu" de treure el PNB de la Lehendakaritza.

Pel dirigent del PNB, la unió del PSE, el PP i UPyD seria una opció una mica "antinatura" i des del PNB, segons Ortuzar, "hauríem de respondre amb tots els elements al nostre abast".

El president del PNB a Biscaia, però, considera "difícil" un govern basc format pel PNB i el PSE perquè els socialistes bascos "s'han situat ja al marge d'aquesta possibilitat". A més, ha reiterat la intenció del seu partit de liderar el procés de converses per veure les possibilitats que existeixen de formar un executiu "sòlid" que pugui fer front a la crisi.

Ortuzar ha reconegut que es planteja un "panorama complicat i complex en la política basca" per formar govern i per constituir les institucions. El dirigent del PNB ha anunciat que començaran les converses per la segona força política més votada, és a dir, el PSE de Patxi López.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.