Política

Ibarretxe critica el PSE per haver escollit crear un "govern dèbil" amb el PP

El candidat del PNB a la reelecció com a lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat aquest dijous que el seu partit "seguirà dirigint aquest país, sigui des d'on sigui", i ha insistit a crear "una aliança estratègica forta" amb un govern de coalició amb el PSE-EE. Ibarretxe ha criticat que els socialistes hagin escollit mantenir un "govern dèbil" en minoria si aconsegueix que el PP doni suport a Patxi López perquè assumeixi la presidència de l'Executiu, i ha qüestionat el projecte en comú que poden oferir els dos partits.

En les seves primeres declaracions després de la nit electoral de l'1 de març en una entrevista a Ràdio Euskadi, Ibarretxe ha destacat que el seu govern estarà "fins l'últim dia al timó del país" i ha considerat que ha de formar-se un executiu "fort" per afrontar l'actual situació de crisi i els principals reptes del país.

El lehendakari en funcions ha assegurat que "qui ha guanyat les eleccions està legitimat per liderar el país i que també n'està qui ha perdut" perquè "és veritat que hi ha un candidat que ha perdut les eleccions i que vol ser el lehendakari d'aquest país". "Això és legítim si compta amb els vots. I  jo el que dic és que és molt important no només que [PP i PSE] sumin 38 [escons] el dia D, sinó quants vots tindran i darrere de quin projecte el dia D+1", ha dit.

L'endemà
Per Ibarretxe, és "molt més important preguntar-se no tant si tindran els vots per desallotjar el nacionalisme i Ibarretxe, sinó saber si l'endemà aquests 38 vots són uns vots consistents, darrere d'un govern consistent, amb un programa consistent".

Segons ha assegurat, el PNB i ell mateix "el que tenen clar és que ha guanyat les eleccions". "La societat basca ens ha concedit al partit i a mi un suport extraordinari", ha afegit.

Bronca entre PP i PSOE a Madrid i petons a Euskadi
El lehendakari en funcions ha criticat l'actitud de socialistes i populars a Espanya on ofereixen una imatge de "bronca" diària i en canvi a Euskadi es "fan petons", cosa que ha considerat increïble.

A més, ha remarcat que els populars i els socialistes poden aconseguir una majoria gràcies a la il·legalització i ha considerat que no s'ha fet "política, sinó matemàtiques".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.