Política

Patxi López adverteix al PNB que només "és un partit més" i no "un règim o una religió" a Euskadi

"El PNB només és un partit més, no és el règim ni la religió d'Euskadi, i a vegades seran al govern i altres vegades a l'oposició, i no passa absolutament res, Euskadi no es trencarà ni es desestabilitzarà." Així de desafiant s'ha mostrat el candidat a lehendakari del Partit Socialista d'Euskadi (PSE), en la seva compareixença per parlar de l'estratègia que seguirà la formació per assolir la presidència del govern basc.

Segons López, el Partit Nacionalista Basc "s'ha passat tota la campanya generant por, fent tota mena d'advertiments apocalíptics per si ells no tornen al govern, dient que tot estarà de potes enlaire". "Això és una rebequeria, l'estabilitat d'Euskadi està garantida ho vulguin o no", ha afegit.

El socialista ha insistit que se sent totalment legitimitat per ser el proper lehendakari i, tot i que la comissió negociadora del PSE acudirà a la cita demanada pel PNB –"els correspon iniciar les converses com a partit guanyador de les eleccions", ha matisat–, ja té clar que buscarà "tots els suports que calgui" per a la investidura. Malgrat aquesta determinació, que portarà López a ser escollit president amb els vots del PP, el candidat socialista no es planteja un "govern de concentració", sinó més aviat un govern socialista, en solitari, que pactaria cada votació.

En la roda de premsa, López ha recordat que malgrat que el PNB ha guanyat les eleccions "el tripartit ha perdut 60.000 vots, mantenint els mateixos escons, i el PSE ha pujat 6 escons", resultat que el socialista interpreta com una "aposta pel canvi" de la societat basca, que hauria fet una demanda a "l'acord entre diferents". Per això, ha reclamat al partit de Juan José Ibarretxe que abandoni les "amenaces" i que tingui "més tarannà", el tret de caràcter que sempre proclama José Luis Rodríguez Zapatero.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)

Un vidre més transparent

Banyoles