Política

L'eurodiputat Oriol Junqueras serà l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts

ERC --integrada en la candidatura Junts per Sant Vicenç-- ha arribat a un acord per formar govern amb ICV-EUiA i CiU

Desbanca de l'alcaldia la força més votada, el PSC

L'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, serà l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts durant els pròxims quatre anys després que la formació republicana --integrada en la candidatura Junts per Sant Vicenç-- hagi arribat a un acord per formar govern amb ICV-EUiA i CiU que desbanca de l'alcaldia la força més votada, el PSC.

Segons fonts de Junts per Sant Vicenç, les assemblees de les tres formacions que integraran l'equip de govern van aprovar dijous a la nit l'acord al qual havien arribat Junts, ICV-EUiA i CiU.

El pacte, anomenat “govern de consens”, té com a objectiu treballar amb “respecte, diàleg i voluntat de servei” al municipi per acabar amb l'ambient “crispat” que ha viscut el municipi els últims anys, segons apunten des de Junts per Sant Vicenç.

A les eleccions del 22 de maig, el PSC va ser la força més votada amb 7 regidors seguit per Junts per Sant Vicenç (6), ICV-EUiA (3), CiU (3) i el PP (2).

El pacte entre Junts, ICV-EUiA i CiU suma 12 regidors, la qual cosa representa la majoria absoluta en un ple de 21 edils.

Malgrat que mai s'ha manifestat en públic sobre aquesta qüestió, Junqueras sona com un dels homes forts del partit en el futur --quelcom que fa poc va admetre el mateix president de la formació, Joan Puigcercós-- i l'alcaldia podria convertir-se en el reconeixement definitiu a la seva candidatura.

Per la seva banda, la fins ara alcaldessa i candidata socialista en les últimes eleccions, Amparo Piqueras, ha renunciat a la seva acta com a regidora per als pròxims quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.