Política

Tots els grups menys PxC signen un pacte de govern al Vendrell

El PP i Junts pel Vendrell s'afegeixen a l'acord assolit entre PSC i CiU

Martí Carnicer i Benet Jané ocuparan l'alcaldia dos anys cadascun i tots els regidors les quatre formacions tindran responsabilitats de gestió

El PP i Junts pel Vendrell s'han afegit aquest divendres a l'acord de govern assolit entre PSC i CiU a la capital del Baix Penedès. D'aquesta manera, Plataforma de Catalunya (PxC) serà l'única formació política del Vendrell exclosa de l'equip municipal.

El pacte estableix que el convergent Benet Jané serà l'alcalde durant els dos primers anys del mandat i el socialista Martí Carnicer l'ocuparà els dos últims. Cadascun ocuparà la tinença d'alcaldia durant el mandat de l'altre. La resta de càrrecs electes i del cartipàs municipal es decidirà en els propers dies i s'aprovarà en el primer ple del nou consistori que es preveu celebrar en menys de dues setmanes.

Els quatre grups han signat aquest matí a la sala el Portal del Pardo el pacte per governar conjuntament la ciutat durant els propers quatre anys. Amb 7 regidors per al PSC, 6 per a CiU, 2 per al PP i 1 per a la coalició Junts pel Vendrell (ERC i Reagrupament), aquestes formacions entenen que dels resultats electorals, demostren una voluntat ciutadana perquè es formi “un govern fort” i perquè les forces polítiques arribessin a un acord.

Tant Benet Jané, de CiU, com Martí Carnicer, del PSC, han insistit que aquest “és un pacte a favor del Vendrell” i no contra PxC que, amb cinc regidors, serà l'únic grup de l'oposició. Segons Carnicer, s'ha posat de manifest “els elements de descontentament entre la ciutadania que caldrà superar per aconseguir que la majoria dels ciutadans se sentin satisfets amb la tasca de l'Ajuntament”. Per la seva banda, Jané assegura que són “conscients de les diferents sensibilitats del Vendrell i hem de treballar sobretot per la convivència i per un municipi convivencial i cohesionat”.

El candidat de Junts pel Vendrell, Jaume Piñol, ha mostrat la seva satisfacció pel nou pacte i el seu agraïment per poder formar part del nou equip municipal. Piñol ha assegurat que, malgrat que “sigui una cosa insòlita” i un treball “complicat”, “teníem moltes ganes de treballar pel poble i sumar-nos a aquest govern fort”.

També el popular Ricard Jovani ha dit que el seu grup se sent “feliç” pel pacte, un acord “que s'ha aconseguit gràcies a la paciència i les ganes de tirar endavant” de tots plegats. “Em parlat tota la campanya que el Vendrell necessitava un govern fort i millor del que és aquest serà impossible”, ha assegurat.

L'acord signat avui estableix que l'organització del consistori es dividirà en set àrees, tres per al PSC, dos per a CiU, una per al PP i una per a la coalició independentista. Així mateix, la Junta de Govern estarà formada per set regidors i l'alcalde, mentre que tots els regidors que formaran part de l'equip de govern, en total 16, “tindran responsabilitats de gestió”.

Els candidats també han destacat que les compensacions a dedicació exclusiva dels regidors es reduiran en un 20%, sumat al 15 % que ja es va rebaixar en aquesta la passada legislatura. El pacte també preveu mecanismes per forçar el consens entre les quatre formacions polítiques en cas de desavinences. Els acords de Govern hauran de se aprovats en la junta per un mínim de 5 vots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El tràmit decisiu d’elegir la nova eurocambra

Barcelona

L’amnistia no era una quimera

Madrid
Pablo Odell
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Les Planes d’Hostoles (Junts)

“Vam dibuixar un projecte utòpic, però també polític”

Les Planes d’Hostoles
estats units

El jurat del judici a Trump no assoleix un veredicte en el seu primer dia de deliberació

barcelona
guerra a europa

Finlàndia permet a Ucraïna usar les seves armes per a atacar objectius en territori rus

barcelona
Àsia

Corea del Nord llança globus amb brossa sobre el sud

Barcelona
estats units

El jurat del judici penal contra Trump comença a deliberar si és o no culpable

barcelona
Guerra a Gaza

Sánchez rep el primer ministre palestí a la Moncloa

Barcelona
Guerra a Gaza

Les bombes llançades contra el camp de Rafah eren de fabricació nord-americana

Barcelona