Política

La CUP i CiU arriben a un preacord a Arenys de Munt

El candidat independentista, Josep Manel Ximenis, serà elegit alcalde amb els vots a favor o l'abstenció de la federació nacionalista

L'alcaldable de la CUP espera que ERC s'afegeixi al govern en el futur

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i CiU han arribat aquest divendres a un preacord per governar l'ajuntament d'Arenys de Munt. El pacte, però, haurà de ser ratificat aquesta nit pels militants de la formació nacionalista. La CUP va obtenir 4 regidors a les eleccions municipals del 22 de maig, els mateixos que ERC. Per darrera, els segueixenCiU, amb 3 regidors, i el PSC i el PP amb un representant cadascun.

Fonts de la federació nacionalista han precisat que l'acord no implica obligatòriament que hagin de votar Josep Manel Ximenis, candidat de la CUP, a l'investidura de demà, ja que amb la seva abstenció també sortiria elegit alcalde en ser la seva la llista més votada. Així, encara que finalment no votin a Ximenis, poden pactar posteriorment la formació del govern municipal, han afegit.

De la seva banda, des de la formació independentista s'ha destacat que CiU no ha tancat mai les portes a un acord i les relacions han estat “fructíferes”. “Ja tenim una sèrie d'acords programàtics i hem de fer-ho oficial tot per donar per tancat el pacte definitiu”, ha revelat Ximenis.

Així mateix, ha destacat “l'actitud responsable dels convergents al respectar la força més votada al municipi”.

Per altra banda, la CUP ha lamentat que ERC hagi tancat qualsevol opció de pacte. Les principals divergències entre tots dos es troben a l'alcaldia, ja que els republicans reclamen compartir-la. Tampoc hi ha acord quant als dos regidors amb dedicació parcial que volen els republicans i el gerent que col·locaria la CUP.

Malgrat aquest distanciament entre els dos partits independentistes, responsables de la CUP han manifestat que no s'entendria un govern sense ERC. Per aquest motiu, Ximenis ha avançat que a partir de la setmana que ve intentaran tornar a negociar amb els republicans. “Avui mateix hem enviat un escrit a ERC per mostrar la nostra voluntat de seguir parlant perquè volem avançar dins d'un govern d'unitat independentista”, ha explicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A EUROPA

Onze morts i desenes de ferits en nous atacs russos al nord-est d’Ucraïna

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

Albares exigeix a Milei que retiri l’acusació de “corrupta” a la dona de Sánchez

BARCELONA
política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona
política

Els comuns demanen “flexibilitat” per a un acord però no afluixen en el Hard-Rock

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

L'helicòpter del president de l'Iran s'estavella en una zona muntanyosa

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
ÀSIA

Arriba la missió per agilitar el retorn dels catalans morts a l'Afganistan

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA