Política

Formació d'un nou govern a Espanya

Rajoy veu més marge per a la investidura i avisa que “tres eleccions en un any seria una vergonya”

El president espanyol considera que cal formar govern com més aviat millor per fer front als reptes més urgents com “l'independentista”

El líder popular entrega un document al cap de C's Albert Rivera i acorden estar en contacte

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que avui veu més marge per a la seva investidura que després de les eleccions del 20 de desembre. “Avui hem fet una passa”, ha manifestat en la roda de premsa posterior a la reunió que ha mantingut amb el president de C's, Albert Rivera, per afegir que unes terceres eleccions en un any seria “una vergonya”.

Rajoy ha assegurat que l'Estat necessita un govern “estable, sòlid i amb un ampli suport parlamentari” com més aviat millor per afrontar el reptes més urgents: “Complir amb els compromisos amb Europa, aprovar els PGE, garantir la solidesa de contra el repte independentista i consolidar el creixement econòmic”. També ha celebrat que les diferències entre el PP i C's no siguin insalvables i ha afirmat que avui marxa amb la sensació que pot negociar alguna cosa.

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha subratllat que les formacions polítiques tenen l'obligació d'evitar unes terceres eleccions que, a parer seu, serien “inadmissibles” i ha fet una crida a l'entesa. “Estem obligats a col·laborar per superar aquesta situació que es perllonga des de fa mesos”, ha sentenciat.

Rajoy ha destacat la necessitat de formar un govern “capaç de governar” com més aviat millor per resoldre les principals urgències que l'Estat té a dia d'avui sobre la taula i que passen per complir els compromisos adquirits amb la Unió Europea, per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017, per garantir la solidesa davant l'independentisme i per mantenir el creixement econòmic.

El president espanyol ha lliurat a Rivera un document amb un conjunt d'acords de base sobre els que negociar. “Li he ofert diàleg i li he demanat que faci les aportacions que consideri”, ha subratllat, per afegir que les diferències entre les dues formacions no són insalvables. Durant la seva compareixença, Rajoy ha explicat que tots dos han acordat desenvolupar aquest document a través de 4 grups de treball.

Rajoy considera que cal formar un govern “estable, sòlid i amb un ampli suport parlamentari” i per això també ha destacat la necessitat de parlar sobre deu punts que han de servir per marcar l'agenda política de cara a la pròxima legislatura. Entre aquests punts hi ha un pacte per l'Educació, per la lluita contra la violència contra les dones, per la lluita contra el terrorisme així com per adoptar posicions comuns sobre el futur d'Europa.

Finalment, ha insistit en la necessitat d'articular un govern estable i ha assenyalat que l'aportació de Rivera i C's és imprescindible per aconseguir-ho. Així mateix, ha recordat que també cal el compromís del PSOE i que farà tot allò que estigui a les seves mans perquè no es tornin a repetir eleccions.

Mariano Rajoy ha explicat que vol comptar de manera “molt particular” amb el PSOE en l'aprovació del Pressupost i del sostre de despesa i per fer un front comú respecte el “desafiament independentista” ja que, a parer seu, “aquests dos assumptes són els més importants”. Rivera i jo mantindrem un canal permanent sobre la investidura i ens tornarem a reunir en dates pròximes”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona