Política

Formació d'un nou govern a Espanya

Rivera proposa “solemnitzar” un pacte per la unitat d'Espanya

El president de C's admet avanços cap a la investidura però manté l'abstenció del seu partit a Mariano Rajoy

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha incrementat la pressió sobre el secretari general del Partit Socialista, Pedro Sánchez, a qui ha demanat que rectifiqui el sentit del vot de la seva formació en una eventual investidura de Mariano Rajoy i que passi del ‘no' a l'abstenció com ha fet Ciutadans. Rivera ha fet aquestes manifestacions al Congrés dels Diputats després de la reunió que ha mantingut amb Mariano Rajoy per desbloquejar la situació política per la que passa l'Estat després de les eleccions del passat 26 de juny.

El president de C's també ha proposat a Rajoy “solemnitzar” un pacte per la unitat d'Espanya entre tots els partits constitucionalistes per fer front al “repte secessionista” i s'ha obert a participar en les negociacions sobre els pressupostos i el sostre de despesa.

Així, Rivera ha expressat la seva preocupació pel resultat de la reunió d'ahir entre el cap de l'executiu en funcions, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. És per això que ha exigit a Rajoy que fixi una data per al debat d'investidura per esvair dubtes i a Sánchez que desbloquegi la situació política per la que passa l'Estat canviat el sentit del vot de la seva votació en una eventual investidura passant del ‘no' a l'abstenció. “Si Sánchez segueix en el ‘no', Espanya està abocada al bloqueig institucional i a una crisi sense precedents”, ha sentenciat.

Segons Rivera, el debat d'investidura s'hauria de portar a terme com a molt tard a finals d'agost perquè cal aprovar el sostre de despesa com exigeix la Unió Europea i també cal aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2017 abans de mitjans d'octubre per evitar una sanció d'Europa. “Dono per fet que hi anirà”, ha assenyalat en roda de premsa després de la reunió que ha mantingut amb Rajoy al Congrés dels Diputats, tot afegint que així ho estableix la petició que va fer Felip VI a Rajoy la setmana passada.

El president de Ciutadans ha ofert la seva col·laboració a Mariano Rajoy i s'ha mostrat disposat a mitjançar amb el PSOE per desbloquejar la situació política. “Nosaltres ajudarem en allò que podem, ja hem demostrat sentit d'estat amb la nostra abstenció”, ha assenyalat, per afegir la formació taronja serà lleial “al candidat proposat pel rei”. Rivera ha explicat que mantindrà una via de diàleg directa amb Rajoy sobre pressupostos i sostre de despesa que, segons ell, amb “el desafiament secessionista secessionista” són els reptes més urgents que ha d'afrontar l'Estat. “En aquests dos temes hi ha voluntat de segellar un pacte”, ha afirmat.

Finalment, ha redoblat la pressió sobre Pedro Sánchez a qui ha demanat un canvi de postura respecte la investidura de Mariano Rajoy perquè considera que “Espanya està avocada al bloqueig institucional i a una crisi sense precedents” si Sánchez es manté en el ‘no'. “Caldria una reflexió del principal partit de l'oposició perquè si ells no poden governar, haurien de permetre que algú ho faci”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Un nou atac rus amb drons destrossa un hotel a Mikolàiv

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell