Política

Montilla manté el dubte sobre Tura i Maragall

Anuncia que no tots els consellers aniran a les llistes, a banda de Castells

El president de la Generalitat, José Montilla, va mantenir ahir el dubte sobre si els consellers Montserrat Tura i Ernest Maragall, representants de l'ala catalanista del PSC, formaran part de la llista electoral. A dues setmanes de la votació de la candidatura, Montilla no va voler revelar quina dona serà la número dos, però sí que va avançar que “no tots els consellers aniran a les llistes”. Per ara només és clar que Antoni Castells no tornarà a ser diputat per decisió pròpia.

Castells i Maragall han criticat en diverses ocasions el funcionament del govern, fins i tot dient que no té projecte nacional. Tura també va coincidir en alguns aspectes d'aquest plantejament, però de manera més matisada. I aquesta és la causa que a hores d'ara la seva continuïtat estigui en dubte.

En canvi, és segur que optaran a diputats el lleidatà Joaquim Llena i els gironins Joaquim Nadal i Marina Geli. No és tan clar el futur polític de la titular de Treball, Mar Serna, que és independent.

En declaracions a Ràdio Tele Taxi, el primer secretari socialista va remarcar que el fet que no tots els consellers d'aquest partit estiguin a les llistes electorals “ja ha passat en altres governs”, i que, en tot cas, “estan compromesos” amb la campanya.

Com ja se sap, a la llista s'hi incorporarà l'actual ministre de Treball, Celestino Corbacho, en un dels cinc primers llocs. Significarà l'entrada de l'exalcalde de l'Hospitalet a la primera línia de la política catalana.

No tots els consellers del PSC aniran a la llista electoral del 28 de novembre
José Montilla
primer secretari del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.