Política

Baños afirma que encara no han parlat del qui perquè estan “encaparrats” amb el què, el com i el quan

El número u de la CUP confia a sumar Catalunya Sí que es Pot i UDC en la construcció de la nova república

Reitera desobeir “urgentment i en coses que la gent noti” abans de la investidura

l diputat electe de la CUP Antonio Baños ha assegurat que les negociacions amb Junts pel Sí encara no s'han centrat en el “qui” perquè estan “encaparrats a omplir de contingut el què, el quan i el com”. En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que no s'han mogut “ni una coma” en el veto a Artur Mas. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Baños ha apuntat a la necessitat de desobeir la legalitat espanyola i en què no es passarà “de la llei al caos” ja que “no hi haurà cap buit legal” a Catalunya. A més, creu que no hi ha “acord possible” ni amb el govern espanyol actual ni amb el que surti del 20-D, i confia a sumar tant Catalunya Sí que es Pot com UDC en el procés de construcció de la nova república.

Baños ha reiterat que el Parlament, una vegada constituït, comenci a “desobeir” sentències del Tribunal Constitucional (TC) i la llei Wert abans de la investidura del president perquè “disposa ja del mandat” per fer-ho. Així, ha suggerit començar per aplicar la modificació de la Llei del codi de consum i el decret contra la pobresa energètica, els dos suspesos pel TC. Per Baños, cal començar a desobeir les lleis que es considerin injustes “urgentment i en coses que la gent noti”.

Segons ha indicat Baños, el nou Parlament sorgit de les urnes ha de fer “els gestos necessaris de ruptura” amb l'Estat espanyol i “ha de començar a fer-los abans de decidir qui” presideix la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia