Successos

Lluita contra el gihadisme

El sospitós de gihadisme afirma que és innocent

El jutge envia a la presó el veí de Santa Coloma detingut per terrorisme

Mohamed el Jelaly, el veí de Santa Coloma de Farners detingut dimecres sospitós de fer arribar diners a membres del grup terrorista Estat Islàmic, va proclamar ahir la seva innocència davant l'Audiencia Nacional. L'home va passar ahir a disposició judicial, on es va defensar de les acusacions negant rotundament la seva vinculació a Estat Islàmic. Tot i així, el jutge el va enviar a la presó sense fiança.“S'ha manifestat reiteradament contrari a qualsevol grup terrorista”, van assegurar ahir els seus advocats, Benet Salellas i Mònica Tarradellas, que van recordar que “és un pare de família arrelat al territori”.

La detenció de Mohamed s'ha efectuat mesos després de la dels seus germans Omar i Abdelhak el Jelaly, els quals van ser arrestats a Arbúcies el juliol de l'any passat pels mateixos fets i, des d'aleshores, estan a la presó provisionalment. Segons la investigació de la Guàrdia Civil tots tres formaven part d'una complexa trama organitzada que enviava fons a combatents de zones de Síria i l'Iraq que estan en conflicte. Es dona la circumstància que un altre germà dels detinguts s'havia desplaçat amb la seva família a Síria, on va perdre la vida en combat. La dona i els fills del germà mort encara continuen a Síria i segons van argumentar els dos primers arrestats en el seu moment si mai van enviar diners a Síria no eren per finançar l'Estat Islàmic sinó per ajudar econòmicament la família desplaçada, que els havien trucat per alertar que passaven penúries. La investigació sustenta que els germans Jelaly no es limitaven a ajudar la família, sinó que els diners anaven a les arques dels gihadistes. A la casa de Mohamed el Jelaly, a Santa Coloma de Farneres, on el sospitós, que feia de pintor, hi vivia amb la seva esposa i els seus tres fills, la Guàrdia Civil hi va trobar un feix de bitllets de diversos milers euros en efectiu que van ser comissats i dipositats al jutjat. La Guàrdia Civil va estar escorcollant el pis vora sis hores, en presència de l'acusat, i els agents en van sortir carregats amb caixes i maletes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia