Successos

El quadern negre

Tura Soler

Susqueda: els indicis repudiats

Els investigadors no han recollit uns pals de rem i un rellotge que un rastrejador va trobar prop d’on eren els cossos

Mentre el sumari del cas del doble crim de Susqueda està paralitzat en espera que els Mossos aportin els resultats de proves (com les de so que pretenen establir des d’on es van disparar els trets) a l’escenari, als entorns del pantà, un rastrejador voluntari ha trobat alguns objectes que podrien tenir algun vincle amb el cas, però els investigadors no han mostrat cap interès a recollir-los i analitzar-los.

El rastrejador, el mateix que va portar als Mossos les peces de caiac i l’inflador de peu que va descobrir per casualitat el youtuber Inspector del Misterio, va trobar el 25 de març uns pals d’alumini que podrien ser part dels rems del caiac de Marc i Paula, que també faltaven per trobar i que consten descrits al sumari. Els pals eren a la zona de bosc arran del baixant del torrent de la Font del Borni, a les envistes del lloc del pantà on va ser trobat el cos de Marc Hernández. Tan bon punt va localitzar els pals i, des d’allà mateix, el rastrejador es va posar en contacte amb els Mossos, que li van demanar que els passés les coordenades del punt exacte amb la intenció –va suposar el rastrejador– d’anar-les a recollir. El rastrejador no va tocar les peces per evitar que li ho retraguessin, com va passar amb l’inflador i les peces, que ell va recollir per por que ningú més se’ls endugués i no els entregués, ja que el youtuber havia penjat les imatges a internet. Després de donar l’avís als Mossos, el rastrejador va tornar diversos cops al lloc on havia trobat els pals i va comprovar que continuaven al mateix lloc. I inspeccionant la zona, al costat d’on hi havia les peces de caiac i l’inflador, va trobar una junta que cargolava els pals de rem i uns taps. Quan van haver passat un mes i mig i va comprovar que els pals encara hi eren, el rastrejador va recollir tots els objectes i els va guardar en una capsa de cartró.

I el 24 de juny, el rastrejador va tornar al pantà i va inspeccionar la zona del davant d’on hi havia les peces del caiac fins arran de l’aigua, que llavors ja havia baixat molt. I allà, al peu d’un arbre que sol està submergit, va trobar un rellotge. Es tracta d’un rellotge d’home, un Festina analògic d’esfera amb busques, submergible, que està aturat a les 11.05 h i un dia 26. El rellotge correspon a un model molt venut a la dècada dels anys noranta, segons una experta rellotgera consultada, que també ha determinat que la cadena està trencada de resultes d’una estrebada. Com va anar a parar allà, en un punt molt proper al lloc on hi havia el cos de la Paula, i si té cap relació amb el cas, és difícil d’esclarir. Però l’home que el va trobar, com en el cas de les peces, va comunicar-ho als mossos que porten la investigació perquè en tinguessin constància i decidissin si el sotmetien a l’anàlisi de la policia científica. De moment, no l’han pas anat a recollir.

El rastrejador ha guardat el rellotge, juntament amb els pals, la junta, els taps i algun altre objecte trobat, en una capsa de cartró perquè quedi preservat i ha redactat una acta en què exposa el dia i el lloc de cada trobada amb mapes per assenyalar-ho. A punt per si un dia desperta l’interès dels investigadors o del jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia