Administracions

Administracions

El pressupost municipal crei un 6% i arriba als 137 milions

Les inversions es destinaran sobretot a la transformació de carrers i a equipaments

El ple municipal de Cornellà ha aprovat un pressupost consolidat per al 2024 de 137 milions d’euros, el que representa un creixement del 6% respecte de l’any passat. Segons el govern municipal, format pel PSC i El Comú Podem, es tracta d’uns comptes equilibrats, prudents i realistes amb la situació actual que se centraran en quatre àmbits: la seguretat i el civisme, el manteniment de la ciutat, les polítiques socials i el progrés moral. L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, assegura que amb aquest pressupost “volem transmetre calma i confiança en el progrés i consolidar l’estabilitat de la ciutat”. Els esforços es concentraran en ”continuar impulsant projectes i serveis que ens permetin garantir el benestar de les persones i la transformació urbanística de la ciutat”, segons Balmón.

El 30% del pressupost municipal, uns 33 milions d’euros, es destinarà a la transformació urbanística i el manteniment i serveis de la ciutat, amb projectes com la conversió en plataforma única de diversos carrers. També es crearan noves promocions d’habitatge protegit, i destaca el pla de rehabilitació del barri de Sant Ildefons, al que s’han adherit 1.176 famílies. Les polítiques de protecció a les persones, salut i benestar social sumaran 16 milions, i entre elles destaca la construcció d’un nou local per al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones. Les polítiques mediambientals estaran dotades amb sis milions d’euros, mentre que les dedicades a l’educació arribaran als 3,3 milions i les de cultura i patrimoni superaran els quatre milions. Creix per sobre del 20% la partida destinada a la Guàrdia Urbana i la seguretat.

Les inversions, per la seva banda, pujaran un 14%, amb un total de 8,1 milions d’euros. 1,2 milions provenen d’aportacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i dels Fons Next Generation. Entre les principals actuacions previstes destaquen la reforma d’instal·lacions municipals, com el camp de futbol de Centre-Riera i l’edifici Can Mercader. Entre altres accions, també es remodelaran escoles i carrers, s’ampliarà el carril bici, amb un aportació de prop de 900.000 euros, i es crearà una incubadora urbana al barri de Sant Ildefons.

Pel que fa a la càrrega fiscal sobre la ciutadania, els impostos i taxes s’incrementaran enguany un 5% amb caràcter general, i un 7% pel que fa a l’IBI. Als pisos buits s’aplicarà un increment major, ja que el recàrrec pot arribar fins el 150% de la quota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva