Societat

turisme

balanç

Un 9% més de pernoctacions a la demarcació

La Nit del Turisme premia el director general de Turisme, Octavi Bono

Cambrils i l'Espluga, guardonats

El sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre va celebrar ahir a la Nit del Turisme el tancament d'una temporada que ha deixat molt bons resultats a la demarcació, amb un creixement del 9% de les pernoctacions. Durant la celebració, que va ser presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el Patronat de Turisme de la Diputació va premiar el seu exgerent i ara director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, així com els ajuntaments de Cambrils i l'Espluga de Francolí.

Segons el balanç de la temporada que va fer el president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, aquesta temporada s'ha arribat a una xifra de 20,6 milions de pernoctacions, cosa que representa el 30,2% de totes les que s'han produït a Catalunya.

Pel que fa al nombre total de turistes, se situa en 5,4 milions. Per tipus d'allotjament, els hotels són els que més han crescut, un 11%, seguits dels càmpings (9%), els apartaments (6%) i l'allotjament rural (5%). Pel que fa a l'origen dels turistes, hi ha hagut una alça en tots els mercats, excepte el rus, que s'ha mantingut. Tot i això, el Patronat va qualificar l'any d'atípic per l'afectació que han tingut els conflictes a Egipte, Tunísia o Turquia, l'antelació de les reserves o la baixada del preu dels carburants.

Precisament, l'exgerent de l'ens turístic de la Diputació, Octavi Bono, va rebre el premi Costa Daurada en reconeixement a la seva trajectòria. A més, es van reconèixer amb el premi Josep Cartanyà dues campanyes turístiques: la impulsada per l'Ajuntament de Cambrils per crear una banda sonora del municipi, i la del vídeo elaborat per l'Espluga que presenta la Ruta Templera Hospitalera, amb teatralitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia