Infraestructures i serveis

SALT

Adjudiquen a Etra Bonal el manteniment de l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Salt ha atorgat a l’empresa Etra Bonal el contracte pel manteniment integral de l’enllumenat públic del municipi i l’enllumenat de Nadal. El contracte té una durada prevista de dos anys, amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més, i un valor de 423.388,50 euros. Segons explica el consistori en un comunicat, l’externalització d’aquest servei garantirà un servei de guàrdia de 24 hores al dia els 365 dies de l’any que permetrà atendre avaries urgents fora de l’horari laboral.

El nou contracte té per objectiu els serveis de control del funcionament, reparació, reposició, manteniment i conservació dels elements, instal·lacions, equips i control dels sistemes de l’enllumenat públic, així com la instal·lació, control i lloguer de llums de Nadal. A més, també preveu la revisió de tots els punts de llum de Salt cada dos mesos per detectar possibles fallades o mals funcionaments. El contracte especifica que, quan es rebi un avís, un carrer sencer no quedarà més de cinc hores sense llum. També es dona un marge de quinze dies naturals per resoldre els problemes en un punt de llum. Si deixa de funcionar el 5% del totals de punts de llum, el marge per arreglar-los serà de set dies naturals.

El plec de clàusules estableix que una avaria que afecti tres punts de llum consecutius i un carrer sencer s’haurà de reparar en un termini màxim de 48 hores des de la recepció de la incidència. També preveu que si l’avaria comporta un perill per a la població la intervenció serà immediata i sempre inferior a les sis hores des del moment de l’avís.

L’empresa adjudicatària també es compromet a substituir per lluminàries LED els punts de llum dels carrers Pla de Salt i Miquel Martí i Pol i a substituir el cablejat del passeig dels Països Catalans. A més, durant els quatre primers mesos de contracte es verificaran els quadre elèctrics i es definirà un pla d’inspeccions i un d’actuacions de les modificacions que s’hagin de fer. El contracte també preveu substituir una quarta part de les làmpades de vapor de sodi cada any amb l’objectiu d’aconseguir la rotació completa cada quatre anys, sempre i quan s’executin les pròrrogues previstes. Al municipi hi ha actualment 2.136 d’aquestes làmpades, amb una vida útil de 16.000 hores. El pla d’actuació també contempla la inspecció del 25% dels quadres de llum cada any, el manteniment de les lluminàries i suports i la seva neteja cada dos anys.

Jordi Viñas, alcalde de Salt, assegura que el “bon funcionament” de l’enllumenat públic és “garantia de seguretat” per als vehicles i vianants i una “aposta irrenunciable” de l’equip de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona