Salut

El govern limita l’obertura de la restauració en dues franges horàries, de 7.30 a 9.30h i de 13 a 15.30h

Amplia el confinament perimetral comarcal de dilluns a diumenge, però permet la mobilitat arreu de Catalunya sempre que sigui amb la bombolla de convivència

Tanca gimnasos i restauració dels centres comercials i obliga a l’ús de mascareta dins els centres esportius

El govern limita a partir de dilluns l’obertura de bars i restaurants en dues franges horàries, per esmorzar (7.30 a 9.30h) i per dinar (13 a 15.30h). A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h. A més, es prohibeix l’obertura dels bars i restaurants dels centres comercials Aquestes són algunes de les principals restriccions per frenar la Covid-19 que ha anunciat el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, que també han anunciat un pla d’inspecció per controlar i sancionar aquells establiments que no apliquen bé la normativa de la Covid-19 aprovada per la Generalitat.

Entre les mesures aprovades, que entren en vigor dilluns que ve i s’allargaran fins l’11 de gener, també hi ha el confinament comarcal de dilluns a diumenge. El govern, però, contempla diverses excepcions. Així, permet la mobilitat arreu de Catalunya sempre que sigui amb la bombolla de convivència, ja sigui per anar a veure un familiar, a un hotel o a una segona residència. També permet entrar i sortir de Catalunya si és per a visitar familiars.

El govern manté la limitació de reunions de màxim 6 persones, però permet ampliar a 10 les trobades en els dies festius de Nadal, és a dir el 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1 i 6 de gener.

Budó i Aragonès han anunciat que Andorra “s’integra” a l’Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures aprovades arreu de Catalunya.

Pel que fa al toc de queda, es manté entre les 22 h i les 6 matí, amb l’excepció de la nit de nadal i Cap d’any, que s’allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23 h.

Les activitats culturals es mantenen obertes com fins ara amb un aforament del 30% sempre que no se superin les 1.000 persones -i sempre amb bona ventilació. Les cerimònies religioses l’aforament serà al 30% o fins a un topall de 1.000 persones.

Els equipaments esportius es mantenen oberts els que estan a l’aire lliure, amb un aforament del 50%. Els que estan en espais tancats, es manté l’aforament d’un màxim del 30% i amb cita prèvia. I s’incorpora l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els esports i exercicis de baixa intensitat. Els esports d’alta intensitat que requereixen no portar mascareta s’hauran de fer a l’exterior.

El govern manté la recomanació de que la jornada laboral es faci en la “modalitat de teletreball” sempre que sigui possible. Budó i Aragonès han fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè el virus es propaga amb la interacció social i, per tant, han demanat reduir les activitats i les trobades només amb les bombolles de convivència.

Les cartes als Reis, per via telemàtica

El govern també elimina l’entrega de les cartes als patges reials de forma presencial i demana que aquest any es faci de forma telemàtica o per correu postal.

Revisió el dia 28

Aragonès ha avisat que les mesures que han presentat aquest divendres seran revisades el pròxim 28 de desembre i ha avisat que “si veiem que les dades evolucionen a pitjor, prendrem noves mesures”.

Residències

Pel que fa a les residències, Aragonès ha explicat que “es mantenen les mesures, amb cribratges continuats de tot el personal, que s’intensifica abans i després de Nadal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia