Societat

Girona fa 80 auditories energètiques en llars vulnerables de la ciutat

Consistori i Diputació cooperen per ajudar famílies a estalviar i detectar fallades en l’aïllament o electrodomèstics poc eficients

Hi ha ajuts per incentivar millores

Tècnics a càrrec de l’Ajuntament de Girona ja han completat 56 auditories d’eficiència energètica en llars que consten com a vulnerables en els arxius dels serveis socials per les dificultats dels empadronats a l’hora d’assumir els rebuts de la llum o el gas. El consistori va anunciar ahir que preveuen arribar a una vuitantena de domicilis en les pròximes setmanes, així com avançar en la detecció de mancances per ajudar les famílies a estalviar i incrementar el confort a les llars, especialment, en els mesos d’hivern.

Cada auditoria consisteix en una visita al domicili per comprovar l’estat de l’habitatge en relació amb el confort energètic, revisar les factures, fer-ne una valoració global, i donar consells sobre l’estalvi energètic i fer propostes de millora. També, si escau, es tramiten bons socials energètics, va explicar ahir la regidora d’Habitatge i Eficiència Energètica, Annabel Moya.

“Entre els factors que afecten en matèria de pobresa energètica, hi ha la caiguda d’ingressos, en bona part també per la crisi de la Covid-19; els dèficits en l’eficiència energètica dels habitatges, ja que moltes vegades la llar no està en condicions, i els preus abusius de l’energia”, remarca Moya.

A través d’aquestes primeres auditories, l’Ajuntament ha detectat la necessitat d’adquirir petits electrodomèstics que millorarien el confort i suposarien un estalvi energètic per a les llars. Es tracta principalment de frigorífics amb menys consum elèctric, aparells deshumidificadors i radiadors d’oli, que poden mantenir l’escalfor durant més temps que una simple estufa elèctrica.

LES XIFRES

56
auditories
energètiques ha fet l’Ajuntament de Girona aquest hivern, amb previsió d’arribar a les 80.
72
electrodomèstics
bàsicament (radiadors d’oli, deshumidificadors i frigorífics) demanen que subvencioni la Diputació.

Ajuts de la Diputació per renovar aparells

Dins del programa conjunt amb la Diputació, el consistori ha sol·licitat a l’ens supramunicipal una subvenció per a la compra de material per lluitar contra la pobresa energètica, per als anys 2020 i 2021, consistent en l’adquisició d’un total de 12 neveres, 25 deshumidificadors i 25 radiadors elèctrics. Aquesta és la segona compra de material que es farà per a famílies vulnerables, ja que anteriorment es van adquirir 9 radiadors i 16 deshumidificadors més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia