Societat

Riudellots ofereix habitatges als familiars dels veïns ucraïnesos

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha posat a disposició de les famílies ucraïneses que viuen al municipi cinc habitatges socials per poder acollir els seus familiars que fugen de la guerra. Actualment a Riudellots hi ha un total de quaranta-set persones ucraïneses empadronades. Després de produir-se l’atac per part de Rússia l’alcaldessa, Montserrat Roura, va contactar amb totes elles per convocar-les a una reunió ahir al migdia a l’Ajuntament, amb la voluntat de mostrar el suport i transmetre la solidaritat del poble. A la trobada hi van assistir 29 dels veïns ucraïnesos.

De la reunió també en va sorgir la proposta d’organitzar un transport de material humanitari i col·laborar en l’arribada a Riudellots dels familiars que es troben a Ucraïna. El municipi va adherir-se dijous a la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya amb relació al conflicte a Ucraïna. Per dimarts 1 de març a les 19 h s’ha convocat la població a una concentració de rebuig a la guerra i es farà onejar la bandera d’Ucraïna a la façana de l’Ajuntament. “D’aquesta manera Riudellots s’uneix a les mostres de solidaritat amb el poble ucraïnès i mostrem el nostre compromís amb la pau i amb la resolució no violenta dels conflictes”, va explicar l’alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia