Societat

Avui s'inaugura la dessalinitzadora del Prat

La instal·lació ha costat 230 milions d'euros i ha estat finançada en un 75% per fons comunitaris

Avui s'inaugura la planta dessalinitzadora del Prat de Llobregat, que produirà 200 milions de litres d'aigua al dia. La instal·lació, que ha costat 230 milions d'euros i està finançada en un 75% per fons comunitaris, generarà el 24% de l'aigua que es consumeix a l'àrea metropolitana de Barcelona i està destinada a evitar problemes d'abastament en èpoques de sequera.

La dessalinitzadora té capacitat per produir 60 hectòmetres cúbics d'aigua l'any, fet que la converteix en la productora més gran d'Europa, tot i que la producció efectiva d'aigua dependrà de la demanda existent i de l'estat dels embassaments i aqüífers.

La instal·lació subministrarà aigua a 4,5 milions d'habitants de l'àrea de Barcelona i de les comarques més properes, un 60% de la població catalana. A més a més, permetrà millorar el gust i la qualitat de l'aigua, fet que pot suposar un estalvi de 35 euros a l'any per llar, perquè els electrodomèstics necessitaran menys reparacions i l'aigua s'escalfarà més ràpidament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.