Societat

Barcelona, en fase d'alerta per les ventades

Els bombers realitzen prop de 200 sortides relacionades amb el temporal a la ciutat i 350 a la resta de Catalunya

Aturades les tasques de recerca del desaparegut a Cotlliure

L'Ajuntament de Barcelona ha activat la fase d'alerta del pla bàsic d'emergència de protecció civil davant el temporal de vent que està tenint lloc avui a la ciutat. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya les ventades podrien provocar ratxes de fins a 90 quilòmetre per hora durant les properes hores.

Entre altres mesures, el consistori ha decretat el tancament dels espigons, dels interiors d'illa i dels parcs públics que suposin risc per als ciutadans. En el cas de trobar-se prop de zones marítimes cal allunyar-se de la platja i dels indrets que puguin ser afectats per les marees i l'onatge, ja que en aquestes situacions la mar adquireix condicions extraordinàries que poden arrossegar una persona.També s'ha alertat a tots els centres esportius per evitar que portin a terme activitats a l'aire lliure.

En aquest sentit, s'han suspès les activitats de la festa major de Les Corts previstes per avui. Aquest matí s'ha cancel·lat l'actuació castellera a causa de la pluja i, a la tarda, el tradicional correfoc i el castell de foc han estat anul·lats pel vent.

L'Ajuntament també recomana a la població que adopti algunes mesures preventives, com la retirada de testos i altres objectes que tinguin a les façanes o terrasses i que puguin caure. De la mateixa manera, insta a recollir els tendals i taules, revisar elements com antenes, claraboies o aparells d'aire condicionat. Així mateix, aconsella que es tanquin bé portes i finestres de les cases i s'abaixin les persianes.

Les autoritats municipals han suggerit igualment en que es tinguin en compte on s'aparquen els cotxes i les motos per evitar que resultin danyats per la caiguda d'objectes i branques.

A causa de les ventades, Bombers de Barcelona i l'àrea de Medi Ambient han dut a terme prop de 200 intervencions relatives a actuacions en l'arbrat i elements mal fixats a teulades, entre d'altres.

A la resta del país, els Bombers de la Generalitat ja han fet des de les deu de la nit d'ahir fins a les sis d'aquesta tarda un total de 336 serveis relacionats amb la pluja i el vent. Segons la darrera actualització d'aquest cos, des de l'inici de l'episodi de pluges el diumenge a la matinada s'han fet 850 sortides.

Pel que fa a la tarda d'avui, entre cinc i sis de la tarda, només a la Regió d'Emergències Metropolitana nord s'han realitzat 32 sortides, mentre que a la Regió d'Emergències Sud han estat 12, seguit de la de Girona, amb tres i de la del centre amb una.

Al Rosselló, els equips de salvament no han pogut continuar aquest dimarts les operacions de recerca del desaparegut a Cotlliure per les males condicions meteorològiques. De totes maneres, esperen que demà es puguin reprendre els treballs per localitzar-lo. A partir de dimecres l'operatiu passarà a mans de la Gendarmeria, que utilitzarà helicòpters, a més de mitjans terrestres i aquàtics. L'home, de 39 anys, va desaparèixer la matinada del dilluns quan es banyava amb un amic que va aconseguir sortir de l'aigua i avisar als equips d'emergència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.