Societat

Súria entona les caramelles més grans de Catalunya

Enguany s'estrenen com a celebració inclosa en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

Més de cinc-cents cantaires de totes les edats convertiran el centre en una illa caramellaire

Les Caramelles de Súria tindran lloc els propers dissabte i diumenge, en la seva primera edició després d'haver estat incorporades al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya el passat mes de juny. El Departament de Cultura de la Generalitat va anunciar la inclusió dels cants de Pasqua a partir d'una petició de l'Ajuntament de Súria.

La previsió dels organitzadors és que les caramelles surienques tornin a ser enguany les més grans de Catalunya, amb la participació de més de cinc-cents caramellaires de totes les edats. Les vuit colles participants en les caramelles aquest 2017 són: Tro Gros, La Llanterna, Juvenil del Foment Cultural, Grans de l'Agrupació Sardanista, Infantil de l'Agrupació Sardanista, Infantil del Foment Cultural, Altatxu i Coral Sòrissons.

El programa d'actes de les Caramelles de Súria vol consolidar enguany les novetats que es van introduir l'any passat, principalment els actes oficials d'inici i de cloenda de la festa, que van registrar una molt bona acceptació. L'acte d'inici de la festa tindrà lloc dissabte de Pasqua al migdia, a davant de la casa de la vila, amb la presència de representants de les colles i de la institució municipal.

A la tarda tindran lloc les tradicionals caramelles a pagès. I al vespre hi haurà la trobada caramellaire al pavelló municipal d'esports, presentada pels periodistes locals Núria Balaguer i Francesc Garriga. Després es farà una cercavila xaranga amb el grup Xaranga Màgic pel centre de la vila i un concert al pavelló amb Pastorets Rock i DJ Krilyn.

El dia central de les caramelles tornarà a ser el diumenge de Pasqua. Les colles actuaran pels carrers i places de la vila, amb la plaça Major del Poble Vell (de 9.00 a 11.30 h) i el centre urbà (d'11.00 a 14.30 h) com a punts destacats. Com és habitual, el centre urbà de la vila es convertirà en una illa caramellaire i de vianants entre les places de Sant Joan i de la Serradora.

L'acte oficial de cloenda tornarà a reunir totes les colles a la plaça de Sant Joan per dansar el Ball dels Caramellaires del Cardener. L'acte tindrà lloc el diumenge de Pasqua, a les 13.30 hores, i també serà presentat per Núria Balaguer i Francesc Garriga.

A partir de les 9 del matí del diumenge, a la plaça Major del Poble Vell es farà el tradicional esmorzar de Pasqua per a tothom. A la plaça de Sant Joan també hi haurà un punt d'informació, l'exposició Segles de Pasqua a Súria i una parada de coca i mistela. Aquest mateix dia, el Centre d'Interpretació del Castell de Súria es podrà visitar en un horari especial, de 9.30 a 14.30 h.

El programa d'actes de les Caramelles de Súria acabarà el diumenge de Pasqua a la nit amb un concert dels grups Dr. Prats, Oques Grasses i Absentes al pavelló municipal d'esports. D'altra banda, dissabte i diumenge es faran els sopars de caramelles a la nau de Ca l'Agut.

El pròleg del programa caramellaire tornarà a ser el sopar i concert de l'SPOK, que tindrà lloc avui dijous al pavelló amb l'actuació dels grups Funk Caramelles, Bruno Marcel, Trivial, El Quinto Carajillo i Boquillas.

Més informació

Divendres Sant, viacrucis (21 h). Recorregut: Camí de la muntanya de Sant Salvador.

El Bages s'omple amb els cants de Pasqua

M.J.R.

Altres localitats del Bages viuen una allau de caramelles per Pasqua. A Callús, dissabte a la tarda hi ha cantada de caramelles per les masies del terme; diumenge al matí es fa la cantada de caramelles pel Cortès, cal Cavaller i Callús. Com marca la tradició, acaben amb una cantada final (11.45 h) i l'aixecada de ballestes, un objecte extensible de fusta que serveix per fer arribar flors als balcons de les cases. Divendres, 23.30 h, al Casal, hi haurà festa caramellaire amb Miquel del Roig.

També es canten caramelles a Sant Joan de Vilatorrada (diumenge, de 8.30 a 13.30 h), Rajadell (dissabte i diumenge de Pasqua), Castellnou del Bages (dilluns de Pasqua passen per les masies amb Les Veus de Castellnou i la participació d'alumnes de l'Olivar), Fonollosa (diumenge), Sant Martí de Torroella (15 i 16 d'abril) o Cardona (dissabte pels barris de Bergús i Planès; diumenge pel nucli antic).

Per la seva banda, l'Associació Musical Castellet-Coral Nou Horitzó organitza les caramelles a Sant Vicenç de Castellet. Dissabte al matí i la tarda i diumenge al matí sortiran pels carrers de la vila, amb les seves adaptacions musicals i les danses tradicionals, acompanyats del típic Carro de Boix, per tal de poder viure, nens i grans, les tradicionals caramelles. Diumenge al matí també sortirà pels carrers del poble l'Esbart Dansaire Santvicentí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Incentius als tècnics de la bústia d’avisos per accelerar les respostes ciutadanes

girona
societat

El Vall d’Hebron ha fet 125 cirurgies urològiques pediàtriques amb robot

Barcelona
la bisbal d’empordà

Més de 40 espectacles i una aposta pel circ inclusiu en la Fira del Circ al Carrer

LA BISBAL D’EMPORDÀ

L’ACA inverteix 20 milions per recuperar pous i captacions subterrànies

PERELADA

Territori preveu obrir la variant d’Anglès a partir del setembre

ANGLÈS
religió

La Catedral de Tortosa posa en marxa una guia interactiva

tortosa
societat

La Sagrada Família diu que buscarà “una solució” perquè els veïns es quedin al barri

Barcelona

Reobren la platja de Torre Valentina un cop recuperat el passeig malmès

CALONGE I SANT ANTONI
societat

Protestes a Sabadell per la nova taxa de tractament de residus comarcal

Sabadell