Societat

NABILA EL GAMAOUCHI

PROPIETÀRIA DE NABILA CAFÈ, UN LOCAL DE REFERÈNCIA A OLOT QUE TRASPASSA FRONTERES

“Vaig començar amb 56 euros i ara som quatre persones treballant-hi”

Optimista, de riure franc i encomanadís, caça les oportunitats al vol. La queixa d’un client la va fer addicta al cafè i al seu món fins al punt de crear el seu propi negoci i gaudir de la seva qualitat

Suposem que ara ja té al calaix alguna cosa més que els 56 euros amb què va obrir el negoci.
Sí (riu), em vaig arriscar però ha valgut la pena, Nabila Cafè és a punt de fer cinc anys i ja som quatre persones treballant-hi: la Marta, la Corina, la Natasha i jo mateixa.
Vostè s’ha convertit en una mestra del cafè i en una referent de l’emprenedoria. Com va començar tot?
L’oportunitat l’he tingut a moltes bandes: primer, pel lloc on visc des de petita, a Olot, una ciutat de més de 35.000 habitants que és alhora un goig de poble, molt familiar i acollidor, envoltat d’una natura esplèndida. I, segon, perquè soc una persona bastant atrevida i molt autodidacta, que m’apassiona aprendre, assumir nous reptes, superar els límits... I, quan hi poses il·lusió, esforç i una bona planificació, un negoci pot funcionar bé.
Això que explica ho hem trobat a Youtube: ‘El Mundo de Nabi’, “Cinc tips per muntar una cafeteria sense cèntims”, entre altres tutorials. Però anem al punt d’inici.
Jo treballava en un establiment d’Olot i recordo que un dia a les 7 del matí un client em va dir: “Noia, això no val res.” Em vaig quedar de pedra, però vaig pensar: “Amb què em surt aquest ara! Un cafè és un cafè!” Aleshores jo prenia cafè però amb molt de sucre, això ja ho diu tot. Al llarg del matí vaig anar pensant: “I si aquest home té raó i estem oferint un producte que no és bo?”. No vaig comentar res a ningú però vaig començar a informar-me del tema amb la intenció de millorar el nostre servei. M’implicava en la neteja de la màquina i fins i tot comprava de la meva butxaca llet de més qualitat i així observava la reacció de la gent.
I el 2014 va sortir als diaris tot guanyant concursos.
Em vaig presentar com a independent a l’onzena edició del Concurs de Barista de Cafès Cornellà i vaig quedar primera: Vaig haver d’elaborar quatre espresso, quatre capuccinos i quatre begudes fantasia amb el cafè com a ingredient base. Després, com a representant de les comarques gironines, vaig guanyar el concurs de Baristes de Catalunya i em vaig classificar en sisè lloc en el concurs estatal. Aquí va començar la meva aventura! Em vaig convertir en una addicta al món del cafè i pensava que m’agradaria molt obrir el meu propi local, tenia confiança en mi mateixa i prestigi a les xarxes socials. I al final la crisi econòmica em va donar l’empenta!
Com va ser?
Precisament, quan més repercussió tenia en l’àmbit mediàtic, l’empresa va entrar en concurs de creditors i va acabar abaixant les persianes després de passar sis mesos molt dolents! “Què faig ara? Cap on m’encamino?”, pensava. Sempre he estat molt interessada en la llibertat financera i després d’assessorar-me vaig decidir fer la inversió per crear Nabila Cafè. Vaig capitalitzar l’atur i demanar un crèdit i el 22 de novembre del 2014 vaig obrir. M’ho havia gastat tot per posar-ho a punt, aquell dia tenia un capital de 56 euros, però em sobrava optimisme perquè tenia molt clar el model de negoci que emprenia i perquè sempre he tingut el suport de la família.
L’èxit ha estat gran. A què ho atribueix? Resumim els comentaris: el millor cafè d’Olot, qualitat del producte i qualitat humana del personal, atenció de primera...
Al final l’èxit d’un emprenedor rau a detectar una mancança i posar-hi remei i em vaig adonar que a Olot feia falta un lloc especial, on la gent vingués a prendre un bon cafè i se sentís a gust en un espai molt agradable i relaxat. No s’escull la clientela, però sí que a través de l’oferta, el lloc, el mobiliari, el tracte es va definint un determinat perfil i al Nabila Cafè hi ha un ambient alhora familiar i juvenil. Jo mateixa elaboro els pastissos de manera artesanal, tenim sucs naturals, no servim alcohol, hi ha la possibilitat del take away, ens hem centrat molt en el producte ecològic i de proximitat, estem oberts a diferents opcions, vegetarianes, veganes, halal..., tothom s’hi sent bé trencant tòpics: no volia que fos el típic local d’un segment de la població, sinó un punt de trobada on tothom pugui conversar i passar una bona estona tot degustant un cafè d’especialitat. I estic satisfeta d’haver-ho aconseguit, tenim visitants d’arreu.
I ara? Hi haurà Nabila Cafè en altres ciutats?
No, no tinc el propòsit d’exportar la fórmula, sinó de mantenir el nivell de qualitat i millorar-lo tant com sigui possible. M’estimulen altres interessos,com ara fer formacions, participar en diferents escoles d’hostaleria i m’agrada molt les oportunitats que arriben en línia. Fa poc més d’un any vaig crear un canal de Youtube, El mundo de Nabi, justament per transmetre la meva experiència i els coneixements adquirits en aquests cinc anys. Estic agraïda i ho vull compartir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva