Societat

La sequera provoca esquerdes en cases i edificis de diverses poblacions de la Catalunya Nord

L’Estat francès concedeix la declaració de catàstrofe natural a Perpinyà, Ceret, Portvendres i Els Masos

La sequera ha provocat esquerdes en cases i edificis de diverses dels municipis de Perpinyà, Ceret, Portvendres i Els Masos, a la Catalunya Nord, i ara l’Estat francès els ha concedit la declaració d’estat de catàstrofe natural. Tal i com ha avançat el diari L’Independant i ha confirmat l’ACN, l’Estat francès ha respost favorablement a les peticions fetes per aquests quatre municipis, que van acreditar a través d’imatges i informes els efectes que la falta d’aigua ha tingut en algunes de les seves edificacions. Aquesta declaració permetrà ara als afectats pels danys, detectats entre mitjans i finals de l’any passat, reclamar a les companyies asseguradores perquè es facin càrrec dels costos dels danys.

El decret, publicat fa unes setmanes, inclou desenes de ciutats i municipis. Entre ells, Perpinyà, Ceret, Portvendres i Els Masos i conclou que en aquestes zones s’hi han produït moviments de terreny derivats de la sequera.

A Perpinyà, diversos habitants dels districtes de Mas Llaro, Sant Vicenç i Porte d’Espagne han denunciat esquerdes a les seves parets. Als Masos, s’ha viscut una situació similar. El seu alcalde, Guy Cassoly, explica que el municipi del Conflent té part del seu territori ubicat sobre una zona argilosa i que la sequera els ha afectat de ple. De fet, diu que hi ha una trentena d’edificacions que han patit esquerdes però que, tot i que aquesta no és la primera sequera que pateix la zona, sí que és la primera vegada en els 40 anys que fa que és alcalde que viu una situació així.

La Maternitat d’Elna

La falta d’aigua també podria ser la causant –tot i que encara s’està investigant- de les esquerdes aparegudes fa unes setmanes a la Maternitat d’Elna. El seu alcalde, Nicolàs Garcia, diu que els tècnics encara estan analitzant-ho però que, molt probablement, la sequera ha estat un factor determinant. L’edifici s’ha hagut de tancat temporalment –i sense data- a l’espera que s’hi puguin fer les obres de rehabilitació, que estan valorades en gairebé 900.000 euros.

Des de l’Ajuntament i la Maternitat s ’ha obert una campanya per recollir diners i poder fer front a l’elevat pressupost de les obres de rehabilitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva